Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-05-2006, 05:59 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 9
Send a message via ICQ to juicecan Send a message via AIM to juicecan Send a message via MSN to juicecan Send a message via Yahoo to juicecan
Exclamation Sound doesnt work

Hi ppl

as you may be able to tell by the title, my sound doesnt work. i am ok with computers, but there are many people that know more than me, assuming you people do. i REALLY NEED TO HAVE SOUND QUICK and would appreciate a quick response.

first this has happened to me before on another computer. i reinstalled windoze. AND I DONT WANT TO DO THAT AGAIN. the reason i need help quick is that i listen to a lot of music and i plan to start making my own beats using some program. and recently i remodeled my bedroom and moved my desktop into another room. when in the other rom i plugged in the desktop and it worked fine except that i didnt install anything more than the keyboard and mouse, not the speakers. so while browsing the net in the other room my computer told me something about an auto update and it was something like realtek ac97 audio thing. i installed it cus it sounded familliar cus i have some thing called realtek ac97 installed on this computer. while installing the thing there were no speakers pluged in. now when i turn on music nothing comes out of the speakers. i go into control panel and sounds stuff and eventually it says no audio device and i cant change the volume. no little speaker picture in the task bar at the right either. AND YES, NOW I HAVE THE SPEAKERS PLUGGED IN. before i pluged in speakedrs i was trying to use headphones and those didnt work after installing the audio update thing.when i plug the speakers to my sisters computers and laptop they work fine. i try unplugging and replugging speakers. restart the computer and nothing works. i dont want to have to transfer all my music to my laptop as the HDD is not very big. any help? thankyou for any quick responses. please try to tell me something in a language that i can understand. i would have no idea what audio codec is so just to give you an idea of what type of language. please somethnig quick i gotta make a beat for something tonight! thanks
__________________

juicecan is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:56 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Oct 2005
Location: 1
Posts: 2,525
Default Re: Sound doesnt work

for your desktop can you give me the model number.

it should be like Acer AST135-U and some number or letters after that.
__________________

Ronco Rox is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 08:08 PM   #3
Daemon Poster
 
Toby's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,028
Send a message via MSN to Toby Send a message via Yahoo to Toby
Default Re: Sound doesnt work

Happened to me too, I updated my realtek drivers, and then there was no sound... Rollback the drivers.

Start - Control Panel (Depending on what view your control panel is):

Category View: Sounds, Speech, and Audio Devices - Sounds and Audio Devices.

Classic View - Sounds and Audio Devices

Hardware - Realtek AC97 Audio - Properties - Driver - Rollback Driver - Yes.
__________________
Dell Inspiron 9400 Notebook 120GB 5400RPM SATA HDD, 500GB 7200RPM SATA External HDD, DVD+-RW, DVD+-RW External, Mobile Intel Calistoga i945PM, Intel Core 2 Duo 2.0 GhZ, 2GB DDR2-667MhZ Dual Channel SDRAM, Nvidia GeForce GO 7900 GS 256MB Single-Pipe.
TinyXP Rev05, PerfectDisk, TuneUp Utilities, Window Washer, Nod32, Bo-Clean, SuperAntiSpyware Pro, Spyware Blaster, Comodo Firewall Pro.
Toby is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 08:14 PM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: Oct 2005
Location: 1
Posts: 2,525
Default Re: Sound doesnt work

try what Toby said, i was only asking the model number so i can find the sound drivers for the motherboard and you reinstall them.
Ronco Rox is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 11:26 PM   #5
Fully Optimized
 
Spec's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,641
Default Re: Sound doesnt work

Try to rollback drivers..if that doesnt work, call up the mobo manufacter, and maybe its a defective sound card.. Anything can go out without you making it :\
__________________
Thermaltake ARMOR/ mATX intelG33 Motherboard/4gb G.SKILL High Gaming Performance ddr2-1200/Radeon 3870 1gb edition/850w Thermaltake superduty psu

PokerDegenerate: Don't listen to these guys, I like the IDE makes it look vintage like a 68 Camaro SS...
Spec is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2006, 01:18 AM   #6
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: Sound doesnt work

either rollback the drivers as toby said or completely delete the drivers and get the newest ones from the manufacturers website and install them.
__________________

mammikoura is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0