Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-03-2007, 02:23 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
Default Sound Device Problems

Hello.

I have a HP laptop running windows XP.

I have a problem with the sound devices. I tried installing windows media player last night and now when I open itunes or try to play any sound, it says there is no sound device installed. When I went in the control panel it also said there was no sound device. How do I get this back and working?

Thanks,
Jordan
__________________

jor133d is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2007, 02:30 PM   #2
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Sound Device Problems

Open Device Manager by going to Start > Run > Type devmgmt.msc

See what you've got under Sound Controllers. If there's a ? next to any of the devices, then you need new drivers for the device. What is the exact model of the laptop so I can get you a link to download the drivers?
__________________

__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2007, 08:59 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
Default Re: Sound Device Problems

My hp laptop is a dv9035r.

There are no question marks next to the devices in the manager.

Another thing I noticed since the install last night, is when I restart my system it says win32 host manager (or something like that) has encountered an error. Also, the taskbar and such should up as a classic style rather than the XP bubbly style title and taskbar.

Thanks,
Jordan
jor133d is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2007, 11:26 PM   #4
Daemon Poster
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,027
Default Re: Sound Device Problems

In Device Manager, is there anything listed under Sound, Video and Audio devices? If not, then Windows isn't recognizing your sound card and thats why it ain't working..

Matt
Mattyl110792 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0