Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-04-2008, 04:13 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Default Sound card issues

Hi there, I have an onboard realtek AC '97 on my desktop, it's roughly 3 years old. One day, I think it was after a restart, I noticed my sound was now mono. I've tried all the settings, checked balance, nothing seemed to help. I did notice pulling the plug 1/4 of the way out of the jack fixed it. It is not only my speakers, it is my headphones as well, and I've ruled out a faulty jack as the one directly on the motherboard exhibits the same issue. I know it would be easier to just buy another sound card but it's not financially viable at the moment, and I can't stand mono sound much longer. Also, it's not truly mono, I can hear sound very very faintly in the other speaker.

Also, I have not tried in any of my other OS's as my linux partition killed itself and my vista partition has expired.
__________________

DarkSideMoon is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2008, 05:16 PM   #2
In Runtime
 
cohen's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 158
Send a message via MSN to cohen
Default Re: Sound card issues

reinstall driver
__________________

__________________
My website - http://www.cohens-site.tk
Username - cf
Password - computers
cohen is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2008, 02:48 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Default Re: Sound card issues

Didn't help unfortunately.
DarkSideMoon is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2008, 05:09 PM   #4
In Runtime
 
cohen's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 158
Send a message via MSN to cohen
Default Re: Sound card issues

have you set the sound card to be the default drive?
__________________
My website - http://www.cohens-site.tk
Username - cf
Password - computers
cohen is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 10:10 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Default Re: Sound card issues

It is the only one that appears in the list, so I assume it is the default. Thanks for atleast attempting to help, on 3 forums this is the only thread that even got a response.
DarkSideMoon is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2008, 11:18 PM   #6
In Runtime
 
cohen's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 158
Send a message via MSN to cohen
Default Re: Sound card issues

oh well then if there is only one then it is the mobo one so... the sound card has died or is faulty
__________________

__________________
My website - http://www.cohens-site.tk
Username - cf
Password - computers
cohen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0