Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-20-2006, 11:06 AM   #1
In Runtime
 
Impruv's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 374
Default Something funny goin on....

Is it the pci express slot or the graphics card??

I recently had my PSU fail on me due to a defect in fan. I got an RMA and they sent me a brand new PSU and I hooked it all up and pushed the power button. Hmmm, doesn't turn on. So I took at the graphics card (the computer was originally Integrated graphics) and the computer turns on. How come the computer won't even boot up when the graphics card is connected? The drivers and everything are installed....

Should I try a total reformat and tryin installing the latest drivers again??
__________________

__________________
Intel E8400 (3.7 ghz) w/ CM 212+ | Palit HD4850 512mb | 2x2gb OCZ Vista Performance Platinum | Corsair TX650W | Asus P5Q | Lancool K-62BW
Impruv is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2006, 11:10 AM   #2
In Runtime
 
mfrostbutter's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 121
Send a message via MSN to mfrostbutter
Default Re: Something funny goin on....

Check the Bios and make sure you have the correct video setting selected, disable the on-board, re-seat the PCI-X card try it again, if that doesn't work maybe you know someone who has another card you could try, if that one works then it's your card, if not it's your board. It's not uncommon for a shorting P/S to damage the board as well. It doesn't take much
__________________

mfrostbutter is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2006, 11:30 AM   #3
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: Something funny goin on....

Which video card is it, and which PSU have got got (Which wattage)

If it is a card in which you have to connect a power source from the PSU, make sure that is in properly.
joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2006, 09:23 PM   #4
In Runtime
 
Impruv's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 374
Default Re: Something funny goin on....

The graphics card is a BFG 6600 GT
The PSU is a Ultra XFINITY 550w i think.

I tried reformatting the computer and it stil ldoesn't boot. Guess all i can try is the graphics card on someone else's computer.
__________________
Intel E8400 (3.7 ghz) w/ CM 212+ | Palit HD4850 512mb | 2x2gb OCZ Vista Performance Platinum | Corsair TX650W | Asus P5Q | Lancool K-62BW
Impruv is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0