Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-13-2009, 12:38 AM   #21
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Slowness ?

Yes, a very reputable HD.
__________________

__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 12:53 AM   #22
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Re: Slowness ?

Quote:
Originally Posted by 63083 View Post
Yes, a very reputable HD.
I don't understand why I'm getting all this slow down though, hm. I'm simply installing a game and browing and my browser will freeze up. Could it be because of the way I cable managed the cords? I don't think that would have an effect though.

I'm not sure what the prob is. I can run games fine so it doesn't seem to be a temp prob. Probe 2 says my temp is around 38c on idle and 40-50 on load.

Quote:
Originally Posted by akira282 View Post
I don't understand why I'm getting all this slow down though, hm. I'm simply installing a game and browing and my browser will freeze up. Could it be because of the way I cable managed the cords? I don't think that would have an effect though.

I'm not sure what the prob is. I can run games fine so it doesn't seem to be a temp prob. Probe 2 says my temp is around 38c on idle and 40-50 on load.
Going to run some data lifeguard diagnostics from WD to see if it comes up with anything. Also could the slowness be attributed to an unused partition? I doubt it.
__________________

__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 01:13 AM   #23
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Slowness ?

Your problem appears to be a mystery to me. I wish someone like Rohan or Rooster might give us some help. I'm completely out of ideas as to why this slowdown is occurring.
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 01:31 AM   #24
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Re: Slowness ?

Quote:
Originally Posted by 63083 View Post
Your problem appears to be a mystery to me. I wish someone like Rohan or Rooster might give us some help. I'm completely out of ideas as to why this slowdown is occurring.
Yeah, thanks for your help though. It is a mystery to me too. I wish there was some way to do a performance test of some kind to see if there is a problem. It appears that it isn't fast enough though so. I'm going to run some tests on the hd but I doubt it will come up with anything.

Any bios settings would make it slower?
I switched my Ram to XMP, but that shouldn't be a prob.
__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 01:34 AM   #25
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Slowness ?

You're welcome. I'm just sorry I couldn't help you any. I do hope you can find your problem though.

Amd to my knowledge, a BIOS setting wouldn't make any difference in speed. But maybe I'm wrong? I don't know. We need some other forum members' input here.
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 04:13 AM   #26
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Slowness ?

Quote:
Originally Posted by akira282 View Post
Well, it doesn't have spyware or viruses because it is fairly new. It hasn't been on the internet. The slowness is not in game, there is no lag in game, just when I'm multi-tasking I guess aka, installing coh and using yahoo, internet.
Quote:
For example, loading Company of heroes and chatting and the same time is lagging. I thought the i7 could multi-task many of these operations.
If it's never been on the internet how are you playing games online and chatting online?
Check your bandwidth with your ISP. Might need to up the bandwidth to handle all that at once.
setishock is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2009, 10:49 AM   #27
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Re: Slowness ?

Quote:
Originally Posted by setishock View Post
If it's never been on the internet how are you playing games online and chatting online?
Check your bandwidth with your ISP. Might need to up the bandwidth to handle all that at once.
Yeah, the bandwidth here sucks. No joke so maybe that's it ?
__________________

__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0