Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-12-2009, 01:39 AM   #1
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Slowness ?

Idk how an i7 is suppose to perform exactly, however it appears that I'm lagging alot for some reason. For example, loading Company of heroes and chatting and the same time is lagging. I thought the i7 could multi-task many of these operations.

Any idea?
__________________

__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 01:44 AM   #2
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Slowness ?

I don't think any computer using a Core i7 could ever be slow, but maybe I'm wrong seeing as I've never even used an i7 machine. lol.
Have you tried running virus and spyware scans? Maybe something just got into your machine.

And I just thought I'd mention, sometimes I've had troubles running chats during gameplay.

I don't really have any advice other than that. Sorry bud. Good luck though.
__________________

__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 01:45 AM   #3
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Re: Slowness ?

Quote:
Originally Posted by akira282 View Post
Idk how an i7 is suppose to perform exactly, however it appears that I'm lagging alot for some reason. For example, loading Company of heroes and chatting and the same time is lagging. I thought the i7 could multi-task many of these operations.

Any idea?
Interesting part is my cpu is only at 5% so
__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 01:49 AM   #4
In Runtime
 
noobbuilder2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 106
Default Re: Slowness ?

Wow thats weird. is it only that game or no
noobbuilder2000 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 01:52 AM   #5
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Slowness ?

Only 5%? That's strange. Sometimes (at least to my knowledge) viruses/spyware tend to attack a hard drive and data so that might be why you're computer is slow.

And is your computer only slow during gameplay or all the time?
Have you run virus and spyware scanners?
Is some program REALLY hogging your RAM?
Any virus scans in the background?

IDK, just some thoughts.
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 01:58 AM   #6
In Runtime
 
noobbuilder2000's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 106
Default Re: Slowness ?

Give us more detail.
__________________
[22 in 1080 p monitor ][8 GB of RAm ][Apex X-Jupeter][AMD Phenom II 940] [m4n7-E SLI ][EVGA Geforce 260 GTX] [G11 Keyboard And G9 Mouse]

http://s37.photobucket.com/albums/e89/safwat2351040/?albumview=slideshow
noobbuilder2000 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 02:21 AM   #7
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Re: Slowness ?

Well, it doesn't have spyware or viruses because it is fairly new. It hasn't been on the internet. The slowness is not in game, there is no lag in game, just when I'm multi-tasking I guess aka, installing coh and using yahoo, internet.
__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 02:27 AM   #8
Fully Optimized
 
63083's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,129
Default Re: Slowness ?

IDK, maybe those are just bad combination of programs. It's a possibility I suppose.
__________________
XPEX Vortex 3620 Mid Tower, Rosewill 450 Watt PSU, MSI P6N SLI Platinum 650i, Intel Celeron D 356, 2GB G.SKILL DDR2 800, Western Digital 40GB, (2) EVGA 7950GT 256MB Video Cards in SLI, HP DVD Multi-Burner, Windows XP.
63083 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 02:28 AM   #9
In Runtime
 
akira282's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 172
Default Re: Slowness ?

yeah, true
__________________
[CPU] Intel Core i7 920 @ 2.66 [MOBO] ASUS P6T Deluxe V2 [GPU] EVGA GeForce GTX 260 SCE 896MB 620MHz/216 core [RAM] G.Skill 6GB DDR3 1333 7-7-7-18 [HD] WD Cav Black 640GB 7200RPM [DRIVE] Samsung DVD/CD burner [PSU] OCZ 700w [MONITOR] LG 1080p, 1920x1080 23" 2ms GTG Widescreen LCD [KEYBOARD] Saitek Eclipse Blue [CASE] Antec 902[OS] Windows Vista 64bit Home Prem.
akira282 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2009, 11:19 AM   #10
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Slowness ?

Do a fresh install, and update your drivers...
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0