Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-01-2006, 01:02 AM   #1
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Slave HDD problem

So I use a western digital HDD for storage, and 2 days ago, I just opened a file from it, and it just went to the dumping physical memory blue screen, never happened before and so without thinking I just restarted it without letting it dump the memory. So I turn the computer back on and it only reads my master drive. It acts if my slave drive is not there at all. I disconnected and reconnected all power chords and ATA chords.

What should I do?
__________________

__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:11 AM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Slave HDD problem

Is it recognized in the BIOS?
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:23 AM   #3
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: Slave HDD problem

Nope, it says slave drive not found. Only my master is read.
__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:28 AM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Slave HDD problem

Odd. You checked to make sure the IDE and power cables are fully inserted? Is it on it's own cable or on the same cable as the master?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:29 AM   #5
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: Slave HDD problem

It's not IDE, it's ATA. And yes, I reconnected it.
__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:37 AM   #6
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Slave HDD problem

IDE = ATA 66/100/133 drives. Is yours one of those or is it a Serial ATA (SATA) drive?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 01:54 AM   #7
Fully Optimized
 
Mental Liberator's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,035
Send a message via AIM to Mental Liberator
Default Re: Slave HDD problem

SATA I guess, it uses that special chord that's blue that connects to a different part of the motherboard. not ide.
__________________
www.treasuretrooper.com/72560
Check it out, legit cash just from surveys.
Mental Liberator is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 02:01 AM   #8
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Slave HDD problem

Hmm.. Only things that come to mind are reinstall SATA drivers, SATA enabled in BIOS?

Mi mind is gone. It;s sleepy time. Hopefully someone else had some ideas. Good luck.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2006, 08:57 PM   #9
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Slave HDD problem

Is it possible that since the drive lost power while dumping memory, that it is now dead?
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0