Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-28-2013, 10:50 AM   #1
In Runtime
 
Jake-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Posts: 219
Default Setup was unable to create new system partition?

Hello, been running windows 8 for about 2 months, put up with it because people sed you 'get used to it' well i didnt still hate it.

So today i put my old windows 7 install disk in, deleted my drives partitions, and i get this message:;

""Setup was unable to create new system partition or locate an existing system partition.""

Ive done a few restarts, ive formated, ive re deleted. Not to sure whats going on?

Help would be greatly appriciated
__________________

__________________
Intel Core i5 2500K /-\ 32Gb 1600mhz RAM /-\ Asus P8Z68/GEN 3
2x 256Gb Crucial M4 /-\ Crossfire XFX HD Radeon 7950 Black DD
Sound blaster Z /-\ yourpcperfect.com /-\ Windows 7 Pro
Jake- is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2013, 10:51 AM   #2
In Runtime
 
Jake-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Posts: 219
Default

Screen shot

ForumRunner_20130228_154850.jpg
__________________

__________________
Intel Core i5 2500K /-\ 32Gb 1600mhz RAM /-\ Asus P8Z68/GEN 3
2x 256Gb Crucial M4 /-\ Crossfire XFX HD Radeon 7950 Black DD
Sound blaster Z /-\ yourpcperfect.com /-\ Windows 7 Pro
Jake- is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2013, 04:23 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Dec 2012
Location: USA
Posts: 340
Default Re: Setup was unable to create new system partition?

I had this exact problem last week when my brother old os drive finally crashed. Since he never put a dvd drive in his tower i used the microsoft tool to move the install files to a usb 3 drive. That didnt work. My solution was to change the install media from usb3 to an old copy of win7 I has sitting on a USB2 drive.
__________________
CPU: Ryzen 1700 GPU: MSI R9 480 4GB
RAM: 16gb DDR4 Disk: 128SSD + 2x1TB
Power: 750w asus prime b350m-a uatx mobo
Cortb is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 03:57 PM   #4
In Runtime
 
Jake-'s Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Posts: 219
Default Re: Setup was unable to create new system partition?

Thanks for your advice, i dont know how i got it to work but by sheer luck: Heres My Last Steps;

1)Delete the drives
2)Shutdown
3)unplug any additional HD you are not using for the install.
4)Reboot
5)Format the Drive
6)Restart

Then it worked. I have no idea what did the trick. but thanks anyway
__________________
Intel Core i5 2500K /-\ 32Gb 1600mhz RAM /-\ Asus P8Z68/GEN 3
2x 256Gb Crucial M4 /-\ Crossfire XFX HD Radeon 7950 Black DD
Sound blaster Z /-\ yourpcperfect.com /-\ Windows 7 Pro
Jake- is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2013, 06:47 PM   #5
BSOD
 
Join Date: Feb 2013
Location: Parallel Universe
Posts: 313
Default Re: Setup was unable to create new system partition?

I had issues like that to one day.

I just use DVD's/CD's for my Windows operating systems.
XPikachu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0