Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-13-2005, 05:36 PM   #11
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 80
Default Re: Serial ATA HDD question...PLEASE HELP

I just updated my bios then started installing windows again but this time when it rebooted the Windows logo came up and then it said windows is continuing installation then all of a sudden screen went blue and this message came up:

"STOP: c000021a {fatal system error}

The session manager Initialization system process terminated unexpectedly with a status of 0xc000026c (0x00000000 0x00000000).

The system has been shut down."

I am ready to give up and do something I havent done in years, take to someone else and say fix the damn thing......
__________________

Lee42Lee is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2005, 05:55 PM   #12
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: Serial ATA HDD question...PLEASE HELP

read this: http://support.microsoft.com/default...b;en-us;317189

At least it explains what the error means. In your case, I would try reseating your memory. What and how much memory is in there? If you have two memory sticks, try using only one of them. Perhaps you have a faulty memory module.

If you have a spare IDE hard drive handy, try loading XP on it while in this machine and see if it loads fine. IT could be that you have a bad hard drive and need to RMA it.
__________________

CrossCech is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2005, 10:09 PM   #13
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 80
Default Re: Serial ATA HDD question...PLEASE HELP

CrossCech,
Thanks for all the help. I think you are right and it is the memory. I put a IDE hard drive in and it loaded and installed windows and it seemed to be working ok but then it all of a sudden rebooted.I built the system I am on now about a year ago and it would reboot for no reason and it drove me crazy (like this one has today) until I changed the memory and that fixed it. I will get some new memory then will post back with the results. Again thanks for the help.

Lee
__________________

Lee42Lee is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0