Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-17-2007, 01:28 PM   #1
Baseband Member
 
Raveboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 86
Default Sending Out An Sos

When I start up the computer I get the message:

Windows could not start because the following file is missing or corrupt

system32\DRIVERS\pci.sys

You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original setup cd-rom
Select 'r' at first screen to start repair

I recently purcased a external hard drive with some software for data back up (Nero) I think I started getting these problems after the installation of the software.

What can I do to get Windows up and running again?

I can't put in windows setup disk because the computer came with XP preinstalled and I wasn't given the operating system on disk.
__________________

Raveboy is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 01:36 PM   #2
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Sending Out An Sos

without an xp cd you dont really have many options. if you have the key just download a torrent and burn on cd, maybe using a friends pc. you could even borrow an xp disc.
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 02:26 PM   #3
Baseband Member
 
Raveboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 86
Default Re: Sending Out An Sos

would my windows 2000 disc work with the repair on it OR my Win XP upgrade disc?

Anyhow why did my computet start playing up like this?
Raveboy is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 02:29 PM   #4
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: Sending Out An Sos

your windows xp upgrade disc should work. im not exactly sure why its doing this
__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 02:32 PM   #5
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Sending Out An Sos

Try using last known good configuration if you can, and if that doesnt work then try and get into safe mode then you should be to either remove/rollback the driver, or use system restore.

When you first boot the computer keep tapping F8 till you get the menu on with safe mode etc, if you get a different menu then its a boot menu (some BIOSes have this) just select your HDD press enter, then tap F8 again to get the right menu.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 03:23 PM   #6
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default Re: Sending Out An Sos

Take a look here...

http://support.microsoft.com/kb/330181

It says that this often happens if u have a piece of hardware that isnt compatible with XP. Since u have only added the drive and installed NERO, its possible one of these has tried to install a driver that xp doesnt like.
__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 06:19 PM   #7
Baseband Member
 
Raveboy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 86
Default Re: Sending Out An Sos

Quote:
Originally Posted by Anubis1980
I did Anubis 1980 and it seems to have done the trick. It turns out one of my RAM modules was causing the problems.

THANK YOU
THANK YOU

THANK YOU
THANK YOU


THANK YOU
THANK YOU

THANK YOU
THANK YOU
Raveboy is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2007, 06:49 PM   #8
Daemon Poster
 
Anubis1980's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,308
Send a message via MSN to Anubis1980 Send a message via Yahoo to Anubis1980
Default Re: Sending Out An Sos

Lol yw.
__________________

__________________
Intel C2D E6750 (1333fsb) 2.66 @3.5ghz |EVGA 680i SLI Mobo | 2GB Twin XMS ddr800 @ 875 | Leadtek 7950 GX2 Core@601 Mem@1600
500GB IBM/HITACHI Sata2 7200/16MB | 160GB 7200rpm 8mb UDMA133 Maxtor | XION 600w dual 12v 44A total SLI PSU | X-fi Xtreme Music | 22" Widescreen Acer LCD
Anubis1980 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0