Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-05-2006, 04:14 PM   #1
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Second HD

Do I just plug it into the PC? It will detect it by itself right?
__________________

__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 04:16 PM   #2
Golden Master
 
G35x's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5,474
Default Re: Second HD

Yeah it should, put the 1st hd as master, the second as slave, the bios should detect, and then format it into ntfc.
__________________

__________________
Check out my car forum..
altimacoupes.com

what is up vanilla face
G35x is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 04:20 PM   #3
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Re: Second HD

ok, thanks... now shutting down.
__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:01 PM   #4
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Re: Second HD

ok... this isnt working... i plugged everything in... device manager has it listed, but its not picking up as my E drive
__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:03 PM   #5
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Re: Second HD

btw lemme also add... I formatted it with the windows 2000 cd and stopped it when it started installing the windows install files... should i have let it copy the files?
__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:09 PM   #6
Fully Optimized
 
hascet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 3,218
Default Re: Second HD

did you make the first drive master and the second a slave?
__________________
www.crazycomputers.org
hascet is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:13 PM   #7
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Re: Second HD

the main HD is under Primary IDE 0... the second HD is under Primary IDE 1.

I couldnt find an actual option that said slave, looked all around the BIOS.
__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:24 PM   #8
In Runtime
 
Copperhead's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 454
Send a message via AIM to Copperhead
Default Re: Second HD

set the jumpers too?

(you should be fine even if u turned the computer off when it starts copying, as long as its done formatting, then when u get into ur system just delete the few files that got on)
__________________
AMD Athlon 64 X2 3800+ (AM2)---ASUS M2N-SLI Deluxe (Skt. AM2)---Corsair XMS - DDR2 2GB (5-5-5-15)
HDD's: 80GB & 250GB---GPU: BFG Geforce 7300GS (No Gaming)
Copperhead is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 06:32 PM   #9
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Re: Second HD

It needs a jumper? I just plugged in the ATA Connector & Power.
__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2006, 07:12 PM   #10
In Runtime
 
Aecliptic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 174
Default Re: Second HD

Ok... I got it working... I had to update the driver.
__________________

__________________
| Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Corsair 1GB (2x 512) P6400 DDR2-800MHz | ThermalRight SI-128 CPU Fan w/ Delta Tri-Blade | Antec TruePower II 550W PSU | Seagate Barracuda 7200.10 320GB HD (U-ATA100) | eVGA GeForce 7300 GS: 256MB GDDR2 | NZXT Apollo Black ATX Mid-Tower Case w/ 2x Sanyo Denki Fans |
Aecliptic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0