Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-06-2005, 05:50 PM   #1
In Runtime
 
ComputerWizard's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 214
Default Screen Wont Turn On!

I built a PIII system with some spare parts and no matter what i do no screen comes up when i turn it on! its a computer without a case but there is nothing to short it out with.. like the bios wont even work and put something on it.. It has a moniter port of the back why wont it turn on! do i need a vid card or something

PIII 733mhz
256mb of ram
__________________

__________________
Desktop: P4 2.8Ghz HT/ 512mb ram /, ATI Radeon X300 SE 128mb
Laptop: AMD Athlon 4 1200+/ 512mb ram/ Cyber blade Xp vid card.
ComputerWizard is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2005, 05:56 PM   #2
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: Screen Wont Turn On!

does the HDD have windows on it?
__________________

__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2005, 06:03 PM   #3
In Runtime
 
ComputerWizard's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 214
Default Re: Screen Wont Turn On!

no it doesnt but shouldnt the bios atleast pop something up on the screen? and for more detail, it has 2 ram slots. I think when there is 2 slots there has to be 2 rams in there. I believe it takes pc 100 or 133 but 133 is backwards compatible ( most of it)

anyways do i need to hook a cd drive and load windows Xp or 98 or 2000?
__________________
Desktop: P4 2.8Ghz HT/ 512mb ram /, ATI Radeon X300 SE 128mb
Laptop: AMD Athlon 4 1200+/ 512mb ram/ Cyber blade Xp vid card.
ComputerWizard is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2005, 06:18 PM   #4
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: Screen Wont Turn On!

i don't think you need 2 ram chips because there is 2 slots. it might be that your mobo is fried but i don't know how to test that.
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2005, 06:28 PM   #5
BSOD
 
mr.monger's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,386
Send a message via AIM to mr.monger Send a message via Yahoo to mr.monger
Default Re: Screen Wont Turn On!

try resettin the bios. on ur mobo there should be a jumper to reset it. if u dont kno wich jumper it is there should be a batt so just pull that out for a few secs (after u unplug) and hen put it back. if this doesnt work then i dont kno
mr.monger is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2005, 06:41 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 15
Send a message via AIM to bigtimeballer50
Default Re: Screen Wont Turn On!

ok first try a video ca dnot the on boad try puting one in .. u don neeed xp on the hdd so it cna boot lol u intsall xp after u get ni bios and put BOOT FROM CD so it can boot xp and install and that screen that comes up is called POST iF ITS NOT POSTING WIHCH MEANS ITS NOT SHOWING ANYTHING THEN UR MOBO IS DEAD R.I.P. the only good way 2 power it up is on a box not on carpet floor.. etc..
bigtimeballer50 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 03:45 PM   #7
In Runtime
 
ComputerWizard's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 214
Default Re: Screen Wont Turn On!

i tried to the battery thing,, it was working awhile ago i ha dlinux installed then i transfered it to a different case and it never worked... so im not sure whats up
__________________

__________________
Desktop: P4 2.8Ghz HT/ 512mb ram /, ATI Radeon X300 SE 128mb
Laptop: AMD Athlon 4 1200+/ 512mb ram/ Cyber blade Xp vid card.
ComputerWizard is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0