Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-16-2008, 04:14 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 282
Default Screen flicker in games

I just bought an Acer AL2216Wbd monitor, coupled it with a Sapphire Radeon x1600 Pro AGP 8x card and everything is fine except when I go to play games. When I play games, the screen flickers rapidly, I tested this in Warcraft 3: The Frozen Throne and Fable: The Lost Chapters, and both have the flickering. My question is: Why? I've tried changing the screen size, refresh rate, etc. but to no avail. Is it my GPU or Monitor or what?

Thanks

NeciFiX

I got the newest ATi Drivers and the monitor is on DVI. It's using the default MS drivers because I can't find the drivers specifically for the monitor.
__________________

NeciFiX is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 04:19 PM   #2
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Screen flicker in games

Do you have Vsync turned off?
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 04:40 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 282
Default Re: Screen flicker in games

Err, no, I'll try it.

Didn't work.
NeciFiX is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 05:16 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 282
Default Re: Screen flicker in games

Weird.

I tried OCing my GPU and it screwed up and lost signal, upon restart the image had white blotches and looked destroyed, after editing a few things I fixed it back to its previous state, but, I OCed it just a tiny bit (a few MHz) and that's when the screen flicker in-game occurred. Why can't the GPU overclock?
NeciFiX is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2008, 05:26 PM   #5
Daemon Poster
 
mayorredbeard's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,246
Default Re: Screen flicker in games

Reinstall drivers and see if it helps. I know you said you installed them, but just try reinstalling them. I will try and locate the monitor specific drivers for you ,perhaps that will help.
__________________
Karma/rep is always appreciated
01010010011001010110010001100010011001010110000101 11001001100100
010011110111010101110100

There are only 10 kinds of people in this world. Those who can read binary, and those who can't.
mayorredbeard is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 01:58 AM   #6
In Runtime
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 282
Default Re: Screen flicker in games

Didn't work. When I OC a little I get screen flicker, when I OC moderately the monitor loses signal. The DVI cable in the back isn't screwed in but it is firmly in, should I screw it in? I may have to flip the monitor over, I doubt the cable being firmly plugged in has to do with it. Reinstalling drivers doesn't work, I turned the fan from the clocked 73% to 80% using ATiTool, could that be it? On the current settings in ATiTool with the fuzzy square I average 185 FPS. I didn't remove my old Radeon 9550 drivers, but, I doubt that's it.

In fact, the thing came UNDERclocked about 90MHz, it's temp is 56C at 499 MHz clock, and it's mem clock is underclocked too, if I OC it even 1 Mhz I get screen flicker, if I do it like 40 MHz the signal just dies. What the heck!?
NeciFiX is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 02:09 AM   #7
In Runtime
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 282
Default Re: Screen flicker in games

Bump, I'm really concerned about this.
NeciFiX is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2008, 02:45 PM   #8
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Screen flicker in games

Quote:
Originally Posted by NeciFiX View Post
Err, no, I'll try it.

Didn't work.
I was actually going to suggest turning it on if you had it off
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0