Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-10-2006, 02:33 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Default SATA HD Problem HELP!

Recently I had to purchase a new power supply and hard drive (long story), anyway I just installed both of them. I put the SATA Power cord into the Power Supply, and the other cord into the Mobo and I plugged in a 4-Pin power thing from the power supply, now when i boot up it doesn't detect any HD master or slave.

i know this wasnt very detailed, so ask questions if need be
__________________

aaron318 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 02:35 AM   #2
Golden Master
 
ArrizX's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 16,073
Send a message via MSN to ArrizX
Default Re: SATA HD Problem HELP!

Wait.. you have a 4pin psu..?
__________________

__________________
. ()()()()
./l ,[_\_\ ],
l---L ()lllllll()-
()_) ()_)--o-)_)
ArrizX is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 02:48 AM   #3
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: SATA HD Problem HELP!

shouldn't you have a 20 pin molex connector from psu ?
then a 4 pin molex connectoras well?
anyways, i think you mean that you connected the new hdd with a 4 pin conector.
have you got the hdd set to master?
Some Serial ATA BIOS have a system setup that is not contained within the normal motherboard BIOS. If this is the case, the Serial ATA drive will only be displayed in this Serial ATA BIOS. Please consult the motherboard or Serial ATA controller documentation for assistance with entering into the Serial ATA BIOS.
hope that might help.
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 10:14 AM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Default Re: SATA HD Problem HELP!

Power Supply

Mobo

Hard Drive
aaron318 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 12:59 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Default Re: SATA HD Problem HELP!

bump
aaron318 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 06:39 PM   #6
Daemon Poster
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 825
Default Re: SATA HD Problem HELP!

might need to go through you mobo bios and enable SATA ... best thing I would suggest doing is contacting ASUS tech support .. or even check out ASUS's FAQ's about connecting and using a SATA hard drive. On my ASUS board ... the bios sees it as a third IDE master and must be selected in boot priority in order for it to boot into XP. Plus you will need to make sure you have your mobo SATA drivers ready on a floppy disk in order to install them as you install your OS (assuming you're installing XP).

Try contacting ASUS tech support via email and see what they say.
__________________

CrossCech is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0