Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-12-2004, 12:12 AM   #1
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Router Problems..... Please Reply

Ok, I've got cox cable.... we have two computers, connect by a router.... the router is a linksys....(just a lil info)

Ok, here's the problem.... Our router goes down about once every 3 or so hours... i look and everything is connected right and our cable modem is connected to the internet... so i unplug the router and plug it back in, then it works again for three or so hours.... then it goes down.... we called cox and they suggested gettin a new router, so we got a new one and a new cable modem(they said it was going bad) then i connected everything up again.... and it STILL goes down every three or so hours, when the modem says its still on....

idk if that made much since, but u should be able to figure out what im saying....

thx and plz help ,
-Darkpriest
__________________

darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 12:21 AM   #2
Daemon Poster
 
The_Other_One's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,321
Send a message via AIM to The_Other_One
Default Re: Router Problems..... Please Reply

Linksys huh? Well first off, I'd make sure you have the newest firmware installed on it. Then, I'd check your internet connection. Perhaps running it on a single computer and making sure it dosn't ever stop there...

See, I had a similar problem with my network(using a linksys as well) and I beleive it was my internet cutting out for a second. All I needed to do was reset the router and it was back up...

I also got a Belkin router to try and replace it, but it was actually worse.
__________________

The_Other_One is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 01:16 AM   #3
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Re: Router Problems..... Please Reply

ok, could u explain firmware plz...
darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 01:51 AM   #4
Daemon Poster
 
The_Other_One's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,321
Send a message via AIM to The_Other_One
Default Re: Router Problems..... Please Reply

The software the router uses. Just look around on Linksys's site. There might even be a link from within your router's setup. All the instructions should be there.
The_Other_One is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 02:00 AM   #5
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Re: Router Problems..... Please Reply

ok, ill try it, if any1 else has any ideas it would help
darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 02:40 AM   #6
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Re: Router Problems..... Please Reply

ok.... i did that, and the thing said the firmware has ben upgraded... so i restart the router and a lil bit later it falls down again.... anymore ideas???
darkpriest is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 12:07 PM   #7
Daemon Poster
 
The_Other_One's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,321
Send a message via AIM to The_Other_One
Default Re: Router Problems..... Please Reply

Ugh...sorry it didn't fix it...though like I said, ours still gives out now and then. Did you try connecting it to just a computer without the router? As I mentioned, our internet dies every now and then which seemedto cause our router to also die...
The_Other_One is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2004, 01:42 PM   #8
In Runtime
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 184
Send a message via AIM to darkpriest Send a message via MSN to darkpriest Send a message via Yahoo to darkpriest
Default Re: Router Problems..... Please Reply

yeah, i tried that, it worked, i was on for a whole day... so its obviously my router =-\... thx anyways... any1 got anymore ideas??
__________________

darkpriest is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0