Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-26-2007, 06:26 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
Default Router Issues?

Just recently, I switched back to using my D-Link DI 524 Router for wireless access for my house. Before that, I was running straight off the modem and my internet never cut out. But ever since I started using the router, my internet frequently cuts out. It's pretty annoying as it takes about 5 minutes for it to start back up. I was wondering if there was any configuration I could do to my router that might fix this problem or anything else I could do. I appreciate any responses.
__________________

tamadrummer2287 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 06:29 PM   #2
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: Router Issues?

just go back to just the modem, or is the signal much better?
__________________

Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 07:43 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
Default Re: Router Issues?

Well my computer doesn't have a wireless card so I'm plugged in directly from the router but I have other devices that need the signal.
tamadrummer2287 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 08:01 PM   #4
Daemon Poster
 
r_moore04's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 737
Send a message via MSN to r_moore04
Default Re: Router Issues?

make sure ya using an adsl filter on the phone line, and you can try updating the firmware on the router
__________________
Microsoft Certified IT Professional (MCITP)
MCP,MOS,MCDST,MCSA,MCITP,MCTS
r_moore04 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 09:20 PM   #5
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Router Issues?

I would start with firmware on the router, and see how that helps.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 10:40 PM   #6
Beta Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
Default Re: Router Issues?

Do I still need a filter even if I'm not using a phone in this room? And also the firmware is up to date.
tamadrummer2287 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 10:42 PM   #7
BSOD
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 6,556
Send a message via MSN to Rudster816
Default Re: Router Issues?

a DSL Filter? no way, those things are just a gimmic, ive never noticed any difference with em on\off.
Rudster816 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 10:50 PM   #8
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Router Issues?

Before we get too far into the linefilter thing, are you using DSL? If not, forget about them, there is no need.

Also, something to try. Shutdown all the comptuers connected to the router. Then unplug the router from power, then the modem from power. Let sit for at least one full minute. Plug Modem back into power. Wait a minute to make sure modem is completely booted up. Plug router back into power. Turn on comptuers.

See how that works and let me know.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2007, 10:59 PM   #9
Beta Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 4
Default Re: Router Issues?

Yes, I am using AT&T DSL. I tried what celegorm said and it seemed to work fine . But I was snooping around on D-Link's site and I downloaded this driver/setup thing and everything was fine until it got to the "Checking Firmware" part and it gave me an error saying I needed to reset my router. So I did and then it checked my firmware and it was up to date, but I haven't had any crashes since then so I don't know if it was the reset or celegorm's help but I mean it's only been a short period of time.
__________________

tamadrummer2287 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0