Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-05-2008, 10:01 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 24
Default Router adapter won't connect using WPA

I recently purchased a Dlink wireless router. I can only get WEP encryption connection on my laptop. (My wireless adapter card is an intel Pro/Wireless).
I cannot get a WPA connection. The router is capable of WEP, WPA, AND WPA2.

The Dlink tech support people said to download the Microsoft WPA patch for my windows XP if I want to use WPA. However, I have internet exporer 7, so when I download the patch, I get an error message saying you can only install the patch on service pack 1. Does this mean I don't need the patch?

And if its not a patch issue, then why can't I get a connection when WPA is selected? It seems like there must be a simple solution to this issue.
__________________

JAFL is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:26 AM   #2
Baseband Member
 
alekxz29's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 22
Default Re: Router adapter won't connect using WPA

I never liked D-Link... always had a problem with them. I have a Linksys router... it's not that good but it works for me. I have a WPA encryption and both my computers connect fine.
__________________

alekxz29 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 10:36 AM   #3
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Router adapter won't connect using WPA

If you have SP2 or 3 in you already have that patch. This is more of a wireless card problem than the router.

What is the exact model of your wireless card? My guess is that it doesn't support WPA.
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:27 AM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 24
Default Re: Router adapter won't connect using WPA

Quote:
Originally Posted by celegorm View Post
If you have SP2 or 3 in you already have that patch. This is more of a wireless card problem than the router.

What is the exact model of your wireless card? My guess is that it doesn't support WPA.
It's an Intel PROset/Wireless 3945 abg. It's two years old. The router is a D-link DIR 615 'n'

Quote:
Originally Posted by JAFL View Post
It's an Intel PROset/Wireless 3945 abg. It's two years old. The router is a D-link DIR 615 'n'
I should also mention I'm running xp service pack 2. It would not allow me to install the patch. I assume sp2 already has it.
JAFL is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0