Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-13-2008, 07:39 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Rear panel errors, video card not doing anything..

So I have myself a new system. It's got an ASUS P5N-D, Q9300, 8GB of RAM, an XFX 8800GT, 2x500GB Seagates, and Vista x64. Lately it was acting up after going into idle, it wouldn't wake and even pressing the reset button didn't do anything. Now when I turn it on, the fans spin (motherboard and video card), the hard drives go, the DVD drive works, it's just that there doesn't seem to be any power going to the keyboard and mouse, and the video card doesn't output any video.. I have no clue what's wrong.. (The light on the Ethernet works though, so I guess power is being delivered out the rear panel)
__________________

Mammoth is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2008, 09:11 PM   #2
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

does it start up fine? and how long are you leaving it alone some pcs reguire button combinations to get out of standby (like esc or something like this) just try that again.
__________________

__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2008, 09:36 PM   #3
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

No, when I start it up it does as I described above.

"Now when I turn it on, the fans spin (motherboard and video card), the hard drives go, the DVD drive works, it's just that there doesn't seem to be any power going to the keyboard and mouse, and the video card doesn't output any video"
Mammoth is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2008, 07:20 AM   #4
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

is there onboard video on the board? try messing with your BIOS and making it boot in pci express, there may be some options in BIOS for stand by (this one has be baffled).
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 12:49 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

No there's no onboard video. And I can't get to BIOS or anything which make me suspect it's not Posting.
Mammoth is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 02:01 AM   #6
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

What power supply are you using to power that system? What brand is it and what are it's specs?

It could be a bad PSU. They will refuse to completely boot because of a blown circuit or capacitor, but it will output just enough to power up fans and such.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 06:40 AM   #7
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

Try resetting the BIOS.
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 12:54 PM   #8
In Runtime
 
Smartpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 276
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

So this happened when you built it or it just started after it was running fine?
Smartpart is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2008, 06:02 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 74
Default Re: Rear panel errors, video card not doing anything..

I've been running it for about a month before. No problems.

The PSU is a Silverstone Strider. It's 600W etc etc.
__________________

Mammoth is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0