Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-08-2006, 10:50 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default realtek audio not playing sound

my audio was working fine, then i restart my computer, the audio driver gets fucked up somehow, i spend an hour or 2 getting the driver installed again, it finnally shows the adio icon on the start bar, but there is no audio coming out of the speakers, i double checked everything, reinstalled the drivers, i noticed in the realtek control panel it is not showing my audio mp3 plugs arent in... and they are.. so any suggestions how to fix it, and ive disabled my audio in my bios, and look in hardware in windows and it goes away, then comes back when i enable it, so i do have the right driver installed.

i have asus p5w dh mobo, ive tried mutiple speakers, i do not know what is wrong.
__________________

mtotho is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2006, 10:58 PM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: realtek audio not playing sound

Go to your control panel. Click on sound and audio devices. Click on hardware make sure everythings working correctly. Also under device audio click advanced and make sure its not muted. You have a extra set of speakers to see if they might have crapped out?
__________________

ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2006, 11:00 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default Re: realtek audio not playing sound

ok im not horrible at computers, i built my own computer, ive checked everypossible obvious choice, like seeing if its muted, and i even said i tried it on other speakers, i even took my motherboard out and made sure everything was in shape, looks good. still no audio
mtotho is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2006, 11:07 PM   #4
Fully Optimized
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,629
Send a message via AIM to ߧ∩H♠H䎀
Default Re: realtek audio not playing sound

Opps my bad. I kept reading over your post and completly missed that. Have you pulled out the soundcard and checked the internal connections?
ߧ∩H♠H䎀 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2006, 11:09 PM   #5
In Runtime
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 164
Default Re: realtek audio not playing sound

well its an onboard sound card that came on the motherboard, its pretty good, i went all out on my computer and i was too spent to buy a separate card, but for now it look fine on the outside. I dont know if i can take that out
mtotho is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2006, 06:04 AM   #6
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: realtek audio not playing sound

Is there anything listed in event viewer?
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0