Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-04-2008, 06:44 PM   #1
Solid State Member
Join Date: Jan 2008
Posts: 15
Default Ran into another little problem.

Well for some reason my computer wont produce sound. In the taskbar the little speaker thing has an x through it and when I roll my mouse over it says no audio output device is installed. I also use a program called Ventrillo to talk to my WoW buddys and when I connect to it it says unable to activate directsound. Thanks for any help.

Jkerman is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 07:03 PM   #2
In Runtime
Join Date: Jan 2008
Posts: 238
Send a message via AIM to Waldorf PC
Default Re: Ran into another little problem.

Ok. Did you try updating your drivers? Sometimes, if there is an error in the drivers, or if something gets corrupted, your computer will not communicate with the devices properly. I just ran into this problem with my client this week.

If you update them, and the problem still persists, we can walk through some additional troubleshooting methods.

Go to www.driveragent.com. It is free to scan your computer but it costs $30 a year to be a member. I love the site because you can have unlimited driver updates and downloads. You will not have to search for them all over the net. the scan tells you which drivers are good and bad and which ones need to be updated. This is an awesome tool to use, especially when you are pressed for time fixing a client's computer.

Get More Bang With Your Buck With Waldorf PC!
Whether you need computer troubleshooting, hardware, software, custom computer builds, or tech support, we have it.
Call 301-535-3733 or go to www.waldorfpc.com for more details.
Waldorf PC is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2008, 07:16 PM   #3
Fully Optimized
A True Folder's Avatar
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,789
Default Re: Ran into another little problem.

@ OP

What is your sound device?? Do you have a dedicated sound card or is it onboard sound?? If it is onboard what is your m/board? have you looked on the manufacturers website for drivers?

With all due respect Waldorf he can get a sound driver for free from the manufacturers, why pay a third party $30 a year to source it? In your situation sure it would be handy but the average Joe has no need imo
E8600@ 4.25GHz, 1.325V | Thermalright Ultra 120 eXtreme + Scythe Slipstream 120 | Asus Rampage Extreme| 4GB Corsair 2000MHz 8-8-8-24 @ 1600 6-7-6-24| ASUS 9800GTX| Pioneer 18X SATA DVD-RW | 320GB + 500GB WD SATAII | Antec True Power Trio 650W | Thermaltake Sonata | Vista Ultimate x64 SP2/Win7 Ultimate
A True Folder is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 04:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0