Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-17-2005, 03:50 PM   #11
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: RAM issue

I fixed the RAM problem too. one has to be in section A and the other in B, and in the same colours. O ya the beep is gone now too. i knew it wasn't there before,lol. thanks for the help.
__________________

__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 03:51 PM   #12
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: RAM issue

Ah right, kewl Why did you put 1 in A1 and one in A2? That would have been why dual channel wasn't working too It will now
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 03:54 PM   #13
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: RAM issue

well i figured the same section would mean that they would run together,lol.
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 04:22 PM   #14
Fully Optimized
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,690
Default Re: RAM issue

glad to see you got it fixed... Now in post does it say that dual channel is enabled when you first kick it on.
lurkswithin is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 04:26 PM   #15
Fully Optimized
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,690
Default Re: RAM issue

FYI > Everyone

Post beeps are proprietary. They are used by and according to manufacturer and/or bios. Normally they are error codes but what each beep means depends on the bios and manufacturer of the computer.
Some beep once on startup =everything is OK
some beep twice = everything is ok
some no beep = everything is ok
check your bios manufacture site for those beep codes.
lurkswithin is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2005, 04:27 PM   #16
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: RAM issue

*not littrally by the way*

I'd assume it does if the RAM can support it and the motherboard can too. I'd assume it'd auto switch anyway. If not, just use Bios.
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 01:02 AM   #17
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: RAM issue

Quote:
Originally Posted by lurkswithin
glad to see you got it fixed... Now in post does it say that dual channel is enabled when you first kick it on.
Yes, it says dual channel. it switched all by itself.
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 03:27 AM   #18
Daemon Poster
 
rdcmmnst's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 914
Default Re: RAM issue

thanks you fixed my problem too! hehe
__________________
-Red Communist- what you don't know probably will hurt you!
rdcmmnst is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 11:00 AM   #19
Fully Optimized
 
Dishdog's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,801
Default Re: RAM issue

^^You couldn't get it into dual channel either?
__________________
CPU-Intel Pentium 4 630 3.0Ghz / 2MB Cache ~~OS Windows XP SP2
MOBO-Gigabyte 8I915P Duo Pro Intel Socket 775 (PCI-E)~~HDD-Western Digital 160GB(SATA)
PSU-Aspire 500W ATX~~RAM-1GB PC3200 DDR SDRAM (512x2 Dual Channel)
GPU-MSI GeForce 6600 GT(PCI Express)~~Monitor Viewsonic VA902B 19" 8ms~~ ATI TV Wonder Pro (TV Tuner)
~~Still to come~~: eVGA e-GeForce 7800 GT
Dishdog is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2005, 11:24 AM   #20
Daemon Poster
 
rdcmmnst's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 914
Default Re: RAM issue

no i couldn't and i had mine color coded which was really strange so i swithed so they were in a0 and a1 and it worked so that's weird. I just decided that i would try your answer but a little twisted haha
__________________

__________________
-Red Communist- what you don't know probably will hurt you!
rdcmmnst is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0