Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-11-2005, 11:13 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 76
Default ram

Hi, i jsut built a comp and i put a stick of 512 ram (samsung 400) and my "system" in control pannel only says i have 384. I am not running a onboard graphics but i am sound. I was wondering wher eit went. Does the lan onboard thing take up ram?

and i have a foxconn 760gxk8mb mobo with a radeon 9200 pci wid card.
tha onboard vid card is disabled
__________________

Jimbo246 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 12:54 AM   #2
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: ram

No onboard device would take up that much RAM. Make sure that it's a compatible type and speed of RAM. Try putting it in a different RAM slot, as well.
__________________

catalyst is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 11:31 AM   #3
In Runtime
 
acekrn's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 315
Default Re: ram

has nothing to do with how muchn ram anything is taking up in task manager... thats ur maximum ram available.. shouldnt be 384.. you sure you didnt get jipped? cuz.. 512 would show as 512 megs
__________________
Asus K8V-X Motherboard
AMD 64 3000+ @ 2.0Ghz
OCZ PC3200 DDR-RAM 1Gb + 2x 512Mb
Ati Radeon x850xt, Soundblaster Audigy ZS 2
Maxtor S-ATA 60 Gig + 200 Gig Harddrives
NEC 19inch 8ms 800:1 ratio LCD1970gx
acekrn is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 05:47 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 76
Default Re: ram

uhhh alright... right after i posted that i went into my bios did some changes and now it says 480 which i am happy with. I am not sure which specific thing i changed but i think it was some VGA setting(ithink???). It was at 128mb cuz thats how much ram my vid card is and so i thought thats wat it should be set to but i just put it at 35mb.
Thanx
Jimbo246 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 07:01 PM   #5
Golden Master
 
Tommy Boy's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: USA
Posts: 8,463
Send a message via Yahoo to Tommy Boy
Default Re: ram

Quote:
Originally Posted by Jimbo246
uhhh alright... right after i posted that i went into my bios did some changes and now it says 480 which i am happy with. I am not sure which specific thing i changed but i think it was some VGA setting(ithink???). It was at 128mb cuz thats how much ram my vid card is and so i thought thats wat it should be set to but i just put it at 35mb.
Thanx
whoa...you shouldn't go into the bios just changing stuff that you don't know about, you can really screw something up.
__________________
When all else fails...Ham Radio!

I still have the same old HP DV9700T laptop I've had for years...still kickin'
Tommy Boy is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2005, 07:10 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 76
Default Re: ram

HA, meh i built this computer and i know wat not to screw up...kinda. But the bios isnt as big of a thing that everyone thinks it is and wats the worst that can happen...? look data (format every month) not start just slap in my formating disk and start from scratch. I built this comp to learn things not worry bout stuff
__________________

Jimbo246 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0