Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-25-2005, 05:33 PM   #1
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default questions on sound!

i have an asus p4p800s motherboard with a xcase, case.
the front audio conectors of the case consist of three wires, 1 yellow 1 white and one thick bare outer wire. now some time ago i had to put a join in the cable to enable it to reach the pins on the motherboard. it all worked well until yesterday when i removed them and forgot to make a note of which went where!!
the pins for front the front audio consist of:

1; mic2
2;agnd
3;micpwr
4;+5va
5;line_out_r
6;bline_out_r
7;nc
8;line_out_l
9;b_line_out

which three do i conect to?

also, i just got a soundblaster 7.1 live card.
its all set up, when i run the soundblaster test the voices all come clear and from the correct speakers.
however if i play music on windows media player, i only get sound from the front speakers!
oh, by the way i have 5.1 speakers.
thanks in advance woz.
__________________

__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2005, 07:24 PM   #2
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: questions on sound!

If I had to guess using my best judgement and experience, I would say the agnd (ground), line_out_r (right audio), and line_out_l (left audio). If it's not those three, you'll just hafta do some trial and error, I guess, but those seem to be the ones you would connect.
__________________

catalyst is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2005, 02:06 AM   #3
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: questions on sound!

i tied that combo, it did not work.
iwill endeavour.
do you have any suggestions on why i only get sound from front speakers while playing music?
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2005, 12:34 PM   #4
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: questions on sound!

come on guys, someone must have 5.1 speakers dont you?
do you have sound from all speakers when playing music? (see first post)
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2005, 12:41 PM   #5
Golden Master
 
mammikoura's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,459
Send a message via MSN to mammikoura
Default Re: questions on sound!

Quote:
Originally Posted by wozelbeak
come on guys, someone must have 5.1 speakers dont you?
do you have sound from all speakers when playing music? (see first post)
woz
I don't have 5.1 but I think that u should get the music out of every speaker.
mammikoura is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2005, 12:56 PM   #6
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: questions on sound!

Well I Thought That, But I Don't Got It!
If I Run A Test On The Speakers, It Comes Through All Speakers In The Correct Order.
I Have A Feeling That Something Is Not Just Rite. Any Advice Will Be Great.
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2005, 03:29 PM   #7
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: questions on sound!

Here Is A Update.
I Have Found That While Playing Music, That Sound Only Goes From The Sound Card Via The Front Speaker Jack Port. The Other Two Ports Give Off No Sound.
I Think I Can Now Deduct That There Is Nothing Wrong With The Speakers.
There Must Be A Setting To Enable 5.1 Sound That I Have Missed!
I Have Enabled It In The Sounds And Audio Devices. I Have Also Set The Sound Blaster To 5.1. Any Other Ideas?
Ho, And I Still Aint Worked Out The Front Audio Port Wiring Yet.
Woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2005, 04:51 PM   #8
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: questions on sound!

yeeeeeee , i cracked the speaker problem. i had to enable cmss, how easy is that then lol.
still no front audio though.
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2005, 04:36 PM   #9
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: questions on sound!

Update On The Front Audio Socket.
You Cant Use It While You Have A Soundblaster Live 24 Bit Card, Unless You Go To Sounds And Audio And Set The Motherboard Built In Sound System To The Default One!
Then If You Want Your Music To Play Through Your Surround Sound Speakers You Have To Go To The Sounds And Audio And Set The Soundblaster Bach As Default!!!
Woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2005, 10:24 PM   #10
BSOD
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,734
Default Re: questions on sound!

Makes sense since the front audio jumpers are on the motherboard for the integrated sound. Maybe there are front audio jumpers on the sound card?
__________________

catalyst is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0