Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-25-2005, 01:37 AM   #1
Solid State Member
 
dfraccica01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 10
Default Now im having operating errors. . .

Just bought all of my parts and put everything together in the case, went to turn on the computer and something weird happened. The computer starts for about .5 seconds then shuts back off. All the LED's Blink on and the fans spin then it just stops. Then about a minute later it starts back up, .5 seconds later it stops again and everything is dead. Anyone have any ideas what could be wrong?
__________________

dfraccica01 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:39 AM   #2
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

List your specs, and your size psu and brand.
__________________

__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:42 AM   #3
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

Check all your plugs and push them some more to make sure any didn't get loose. If that doesn't work, then try replacing you PSU (it might be the cause of the problem, but I'm not sure, so don't replace it yet).
alvino is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:43 AM   #4
Solid State Member
 
dfraccica01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 10
Default

I got a 500W power supply from MGE, intel 3.6GHz intel 800 MHz FSB slot LGA775 processor, a gigabyte board for socket 775 processors 800 MHz FSB.
dfraccica01 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:49 AM   #5
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

Take the RAM otu and put it back in firmly and do what Alvinosaid to do.
__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:54 AM   #6
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

LOL Yeah! Whatever Jack said! :P
alvino is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:56 AM   #7
Solid State Member
 
dfraccica01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 10
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

well i got it working, the circuitry from the PSU was all messed up. Thanks for the help guys!
dfraccica01 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 01:59 AM   #8
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

AHHH...good to hear! No problem!
alvino is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 02:03 AM   #9
Fully Optimized
 
jack22's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,124
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

Your welcome!
__________________
Because of popular demand, the great almighty sig has been changed.



............cxxxxxxc|)::::::::::::> ................
jack22 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2005, 02:40 AM   #10
Solid State Member
 
dfraccica01's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 10
Default Re: Putting together a new computer and it wont start

o no. . . i started up my computer, asked for an OS, put in the windows disk. It started to install and said "press enter to continue" I didnt have my keyboard hooked up at the time, and when i plugged it in it had no response. So, i restarted my computer now it is stuck on a verifying DMI data pool message on the startup screen. Any ideas on how to fix it? I tried to start my computer with and without the windows disk in it but get the same message.
__________________

dfraccica01 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0