Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-16-2006, 06:18 PM   #1
Jk
In Runtime
 
Jk's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 236
Default psu problems

I think i have a psu problem, today my computer wouldnt start up, so I tried taking to a diffrent outlet, reseting the cmos, jumping the powerswitch, and unpluging all the hdd's but nothing worked. I think it is the psu but the light inside the computer on the mb turns on so i am confused. Any help would be appreciated, my psu is a antec 350 that came with my case.
__________________

__________________
Evga 680i SLI Mobo | C2d 6420 @ 3.2 | 2gb RAM | 9800gtx | Corsair 750w | Pioneer DVD Writer | 330gb | Antec 300
Ubuntu 9.04 | Windows 7

I miss my opty :c
Jk is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 06:23 PM   #2
Golden Master
 
joxley1990's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,846
Send a message via AIM to joxley1990 Send a message via MSN to joxley1990
Default Re: psu problems

Do you have any other spare PSU's you can give a go?

Also, the power switch hasn't accidentially fallen out of the motherboard has it?
__________________

joxley1990 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 08:07 PM   #3
Jk
In Runtime
 
Jk's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 236
Default Re: psu problems

i have 2 psus but they are both 20pin connectors. Like I said i tried jumpering the powerswich and the swich looked fine anyways.
__________________
Evga 680i SLI Mobo | C2d 6420 @ 3.2 | 2gb RAM | 9800gtx | Corsair 750w | Pioneer DVD Writer | 330gb | Antec 300
Ubuntu 9.04 | Windows 7

I miss my opty :c
Jk is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 08:14 PM   #4
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: psu problems

So, did the two PSU problems not work?
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2006, 08:56 PM   #5
Daemon Poster
 
BigLu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,140
Send a message via AIM to BigLu
Default Re: psu problems

speaking of which i'm getting scared of the psu that came with my case, i've been using it for a year now and am damn scared it's gonna blow out
__________________
E8400
HD 4870
4GB DDR2
BigLu is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2006, 08:30 PM   #6
Jk
In Runtime
 
Jk's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 236
Default Re: psu problems

ummm....i dont really want to use the 20 pin ones because my motherboard is a 24 pin connection i just need to know if this is a psu problem or a motherboard problem
__________________
Evga 680i SLI Mobo | C2d 6420 @ 3.2 | 2gb RAM | 9800gtx | Corsair 750w | Pioneer DVD Writer | 330gb | Antec 300
Ubuntu 9.04 | Windows 7

I miss my opty :c
Jk is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 01:40 AM   #7
Jk
In Runtime
 
Jk's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 236
Default Re: psu problems

aww man, I tried the psu in my brothers computer and it worked fine. I didn't think it was the memory but i tried diffrent memory anyways, it didn't work. Now ive narrowed it down to the m\b or the cpu. do you guys know any way i can find out which one it is. I do not have any socket 939 stuff to try out either.
__________________
Evga 680i SLI Mobo | C2d 6420 @ 3.2 | 2gb RAM | 9800gtx | Corsair 750w | Pioneer DVD Writer | 330gb | Antec 300
Ubuntu 9.04 | Windows 7

I miss my opty :c
Jk is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 01:51 AM   #8
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 26
Default Re: psu problems

I dont think it would be the cpu because u said with your brother psu it worked fine so its pretty much narowed down to just that. I have had psu problems before sometimes it would boot other times it would boot but just freeze and reset its self.
Its_me is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 03:57 PM   #9
Jk
In Runtime
 
Jk's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 236
Default Re: psu problems

My compuer didnt work with any psu, I never tried a diffrent psu in it because i didn't have one that was a 24 pin. I don't think that it is the psu because if it was then it wouldn't work it my brothers computer right?
__________________
Evga 680i SLI Mobo | C2d 6420 @ 3.2 | 2gb RAM | 9800gtx | Corsair 750w | Pioneer DVD Writer | 330gb | Antec 300
Ubuntu 9.04 | Windows 7

I miss my opty :c
Jk is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2006, 06:49 PM   #10
Daemon Poster
 
BigLu's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,140
Send a message via AIM to BigLu
Default Re: psu problems

i have a mobo that takes the 24 pin psu power cable, and my psu only has a 20 pin, so i just plugged it in to the first twenty plugs and it's worked fine for over a year lol, but as i've said i need a new psu cuz i don't want to ruin my system.
__________________

__________________
E8400
HD 4870
4GB DDR2
BigLu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0