Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-11-2012, 02:40 PM   #1
Beta Member
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5
Exclamation PSU or Motherboard problem?

All of a sudden for the past week my computer has been turning off randomly, it use to boot up again and it wouldnt be a problem however now it wont start half the time and it will turn back on like its going to restart and boot but turn right back off after a second or two or it will start to boot for a minute and then turn off again.

How ever sometime it will boot fine and then not restart for hours, usually when i am watching a movie or something i have found this only happened, which i find strange..
I turned of automatic restart on system error and it still proceeds to do the same thing as well i have made sure all cords are connected and not loose as well as taking my graphics car out to see if that would help.

Still no luck though so any in site on to what this issue may be would be great thank you.

Draj is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2012, 04:43 PM   #2
Daemon Poster
ja6on's Avatar
Join Date: Oct 2011
Location: Wales, UK.
Posts: 544
Default Re: PSU or Motherboard problem?

I had this problem an it ended up being my psu that was faulty , however just changing the psu did not fix it as it damaged my motherboard. (NEVER BUY A CHEAP PSU...lol)

Do you have a computer store that could test the psu for you.

Or could be something over-heating and its powering off to prevent damage.

I5 3570k oc'd 4.3Ghz, CM hyper 212+cooler, Gskill 8gb 1600Mhz, Gigabyte 7970hd oc edition, msi z77a-g45. Samsung 830 256gb SSD, WD cavier black Hdds
ja6on is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2012, 11:14 AM   #3
Fully Optimized
OhSnapWord's Avatar
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,854
Default Re: PSU or Motherboard problem?

It sounds like overheating to me. Thoroughly clean all the dust out of the computer.
FX-8350 @ 4.7 cooled by H80, 32GB Mushkin Enhanced Blackline 2133, Asus Sabertooth 990FX, 2x Radeon HD 7850 2GB in X-fire, 500GB Samsung 850 Evo, 4TB Seagate, 3TB WD Black, 2x 1TB WD RED in RAID 0
OhSnapWord is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 02:32 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0