Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-13-2008, 07:58 PM   #1
In Runtime
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 264
Default PSU Or Motherboard Problem?

Computer specs:
AMD Athlon 64 3000+
2 GB RAM
512MB 7600GS AGP
Gigabyte GA-K8NSC-939
160 GB Western Digital Hard Drive
450 Watt PSU

Symptoms:
Green Artifacts on two different video cards.
Computer restarts itself randomly.
Sluggish performance.
All programs crash to desktop with increasing frequency.

So do you think its a motherboard problem or PSU problem?
__________________

Liminator is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2008, 08:41 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: PSU Or Motherboard Problem?

Maybe PSU. Quite possibly memory if both video cards work normally on another computer.
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2008, 08:51 PM   #3
Golden Master
 
Cabbs's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,912
Send a message via AIM to Cabbs
Default Re: PSU Or Motherboard Problem?

Try getting a hold of a different power supply from another computer and try that. Switching motherboards means a reformat if it isn't the same model, and even the same model means possibly a Microsoft reactivation.
Cabbs is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2008, 04:47 AM   #4
In Runtime
 
Fabric1601's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 186
Send a message via ICQ to Fabric1601
Wink Re: PSU Or Motherboard Problem?

Quote:
Originally Posted by Liminator View Post
Computer specs:
AMD Athlon 64 3000+
2 GB RAM
512MB 7600GS AGP
Gigabyte GA-K8NSC-939
160 GB Western Digital Hard Drive
450 Watt PSU

Symptoms:
Green Artifacts on two different video cards.
Computer restarts itself randomly.
Sluggish performance.
All programs crash to desktop with increasing frequency.

So do you think its a motherboard problem or PSU problem?
I can tell you for sure that it is not a PSU issue. I had absolutely the same problem and at first i also thought it is PSU, i changed with a brand new one - the problem was still there. Then I bought a new CPU....still the same - and finally i changed the motherboard and everything was perfect! so i really think that you've got similar problem
Fabric1601 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0