Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-27-2007, 12:07 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default problems PLEASE HELP

UPDATE:

BIG thanks to Raffaz
i checked out my ram sticks and for some reason this computer would read the second stick but would make the computer freeze... so now i only got 1 mem stick in..

ok.. so now i am able to get to bios and change boot config..

and i got the cd in its running
im looking at a blue screen... windows 2000 setup at the top and at the bottom it says (setup is loading files...(pci... scsi... ide... ETC ETC) )
once its done loading the setup files it says setup is starting windows 2000
and freezes right there..

im thinking it may be my install cd but it was find before and i dont see any marks, fingerprints

i dont know what to do...

OG post fixed the prob somewhat:

ok i already searched but couldnt really find what i was looking for..

i got a old gateway computer
which im trying to install windows 2000 in...

when i first turn it on it loads the ram or whatever and stops at about 140-180
i got 2X128 sticks in it.....

first it said the batt was low i guess this was causing the freezing
so i changed it but now when it loads i cant get into the setup config or whatever.. you know when it boots up and it says at the bottom press F1 to setup.. i press it but doesnt come up at all...

what the hell is going on

and it wont boot from the cd drive only straight from the hard drive...
i know i got to change the boot order thing but cant get to it

help please!
__________________

abe330 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:20 PM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: problems PLEASE HELP

Try resetting the BIOS from the jumper on the mobo, normally located near the battery. You also need to change the boot order in BIOS to make it boot from CD.
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:21 PM   #3
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: problems PLEASE HELP

when it first boots up, press f1, f2, etc. until you find the right one for the bios
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:22 PM   #4
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: problems PLEASE HELP

Quote:
Originally Posted by Raffaz
Try resetting the BIOS from the jumper on the mobo, normally located near the battery. You also need to change the boot order in BIOS to make it boot from CD.
ya, and if you cant find the bios jumper, you can always take out the battery, and keep it out for 10 seconds, and then put it back in, that will reset the bios if you cant find the bios jumper
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:31 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default Re: problems PLEASE HELP

theres no jumpers next to the batt... thats what i was planing to do but not to sure where the jumpers are...

^^^ which is why i took out the batt and waited ... but still cant get into bios...

on a good note...
i pressed F12 and somehow the computer gave me a boot order screen and was able to start the cd to install win2000
abe330 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:40 PM   #6
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default Re: problems PLEASE HELP

great... now the setup for win2000 froze up...
abe330 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:43 PM   #7
Fully Optimized
 
ace777's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 3,110
Default Re: problems PLEASE HELP

what did it freeze at?
Is it a system or a hardware problem?
__________________
2.4 Ghz celeron, 1.25 PNY pc 2700 RAM,PNY VERTIGO 5200 FX , 40 GB HDD
900Mhz 256 RAM , MX 4000, 30 GB HDD
1.9Ghz dual core AMD Athlon 2 GB 384 VRAM 320 Gb HD
2.3 tricore phenom,2 GB RAM , EVGA 9600 GSO,250 GB SSD
2.6 X4 620, 4GB RAM, 9600 GSO, 500 GB HDD/I'm part of The Project
ace777 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:43 PM   #8
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default Re: problems PLEASE HELP

when it turns on and boots up (the load screen appers)
i press F1 and the screen disappers... it doesnt even finish loading and it trys to boot from hard drive after about 2 mins
abe330 is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:44 PM   #9
Fully Optimized
 
bullzi's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: US
Posts: 3,283
Send a message via Yahoo to bullzi Send a message via Skype™ to bullzi
Default Re: problems PLEASE HELP

what gfx are you running? agp, pci? what card???
__________________
-Desktop- Dual Monitor, Q8200 2.34Ghz, 8GB, 1TB, XFX 6850, 7 Ultimate
-ASUS UL50- SU7300, 4GB, 500GB, G210M, 7 Home Premium 64, XP Pro
-HP NC6400- Core Duo 1.86Ghz, 2.5GB, 64GB SSD, x1300, XP Pro
bullzi is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 12:47 PM   #10
Solid State Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Default Re: problems PLEASE HELP

not sure what the prob is... it read the cd.. blue screen and it said stuff at the bottom then it said (starting Windows 2000 setup) and froze there,,,...

before the stupid comp would freeze up at the load screen now it freezes up maybe 3 mins after start up
__________________

abe330 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0