Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-03-2007, 01:56 PM   #1
In Runtime
 
shawn_selig29's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 454
Send a message via MSN to shawn_selig29
Default Problems with ATI 9550 and Vista.....

hi guys, i recently upgraded a friends pc to vista home premium, and i'm having troubles with its video.... i see that when i'm running vista for a couple minutes... the picture will get distorted a little and then it will stop sending video signals to the monitor (orange light on monitor, standby)... and it comes up frequency out of range..... then it goes to a blue screen.... and it doesn't do anything after that until i reboot my computer........ it keeps doing this all the time... i tried installing monitor driver and setting to lowest refresh rate and a no go.... it worked great in xp...but why would it do this in vista?.. any help greatly appreciated....... this is totally frustrating...




edt: after searching...i found someone with a simlair problem to what is happening to me:

__________________

shawn_selig29 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 02:55 PM   #2
In Runtime
 
shawn_selig29's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 454
Send a message via MSN to shawn_selig29
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

i was just plaiyng with bios settings... and i think thats why its doing it...i noticed there some agp settings..i'm going to tr yot play iwht the setting and see if i cna get it to go...btw..i will post what mb it is so u guys can help.......thxs, shawn
__________________

shawn_selig29 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 08:27 PM   #3
In Runtime
 
shawn_selig29's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 454
Send a message via MSN to shawn_selig29
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

i'm now starting to have torubles with it doing the same in xp with leates drivers...i just got power back form a hurriance so later i will play with it osmemore.....
shawn_selig29 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2007, 08:33 PM   #4
In Runtime
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 333
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

According to Vista requirements 9550 is the "minimum". So you can't expect a lot from the card. Also, make sure you have the latest Vista drivers for your card.
TheLastWolf is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 12:19 PM   #5
Fully Optimized
 
mongoman's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,021
Send a message via AIM to mongoman
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

yea downgrade to basic..
__________________
||Intel Core i5 @ 4.1ghz||Intel DP55KG||Corsair 750w psu||8gb G. Skill ram||120gb intel ssd 2x 1.5tb WD Green||MSI Gtx 970||
mongoman is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 04:51 PM   #6
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

Actually, a 9250 could do the job, so can a FX 5200. There's been a lot of problems with Vista and the 9550 though.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 04:54 PM   #7
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

lhuser...9250 cant do aero...
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2007, 05:05 PM   #8
Golden Master
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 13,091
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

I know, but the way he said it, made it look as if the 9250 or older cards couldn't work with Vista.
lhuser is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2007, 11:53 AM   #9
In Runtime
 
shawn_selig29's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 454
Send a message via MSN to shawn_selig29
Default Re: Problems with ATI 9550 and Vista.....

i got good news...i got it fixed..i was googling.... and i found out you could bios mod it to a 9600....so thats what i did.... and no crahses yet.... and even runs aero great...... i guess the 9550 is the low cost version of the 9600..... but it works great... thxs guys for all your help..i'm so happy i got it fixed... thxs, shawn
__________________

shawn_selig29 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0