Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Join Computer forums Today

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-19-2007, 07:59 AM   #1
Golden Master
worshipme's Avatar
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Problems with applications crashing.

I recently installed an extra 2gigs of RAM and a couple of extra case fans, and ever since some of my more demanding games (like the Crysis demo, in fact mostly the Crysis demo) often crash back to the desktop. I thought was probably because it's maybe not as stable with the extra power draw so I turned my CPU back to 3.2GHz and my GPU back to the stock settings and everything apart from Crysis ran fine and dandy. If I want to play Crysis, I have to lower my GPU to a 500MHz core clock and an 800MHz memory bus. Surely there's something wrong? I shouldn't have to lower my graphics card to below stock speeds for it to be stable, should I? Does anybody think it could be my PSU? I have this:http://www.ebuyer.com/product/109552
EDIT: I removed the 2gigs and unplugged an LED 120mm fan and it's now perfectly stable. Surely this means that it's my PSU? Any help would be appreciated.
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 09:14 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0