Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-21-2008, 10:03 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Default Problem starting up

hi i just made my first computer and when i try to start it up nothimg comes up on the monitor (6 year old CRT that still works on old computer) and the monitor has to plug into the graphics card because it iss the only one it can fit into.
stats:
Mother board: Gigabyte GA-P31-DS3L
CPU: Intel Core 2 Duo E8400
Hard Drive: Samsung 500GB SATA
Grafics card: ATI Radeon 2600 XT
OPtical drive: Pioneer DVR-112D
Network card: Netgear 54 mbps wireless pci adapter wg311
Any help/advice
__________________

trentk is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 10:09 PM   #2
Daemon Poster
 
wmorri's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,066
Send a message via AIM to wmorri
Default Re: Problem starting up

So, the only place that you can plug the monitor cable into is your video card? Do you have any onboard video, from your motherboard? Also, a couple of other things to check are the power cord, monitor cord, and power button.

Cheers!
__________________

__________________
LEARN BY DOING NOT BY FOLLOWING DIRECTIONS!
Linux Forever!

I thought you were a hispanic/african american? Who is the white guy in the pictures?
wmorri is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 07:02 AM   #3
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Problem starting up

There's no on-board graphics on this mobo.

I think you have to double check the installation. Make sure the graphics card is connected properly and seated correctly on the mobo. Try both outputs too.
__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2008, 07:21 AM   #4
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Problem starting up

Memory Doink?
__________________
Liveleaker
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 06:54 AM   #5
Beta Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Default Re: Problem starting up

thx i had 4 ram ports and only 2 sticks and i changed the order and now it works.
lol!
thx Antdemo
trentk is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2008, 07:13 AM   #6
xxcobraxx
 
Join Date: Oct 2004
Location: England
Posts: 6,224
Default Re: Problem starting up

no problem my friend

happy helping
__________________

__________________
Liveleaker
IAntDemo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0