Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-08-2011, 06:52 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default Problem with sound...any help appreciated!!!

I have a computer that a friend of mine built. It has not been used in a long time, so unfortunately everything is really out of date. I have updated a lot of things already, but am still having problems with my sound. I have speakers plugged in, but in control panel it says I have no audio device. I have tried a few things with no luck so far. Mother Board: MS-7008 1.0A. Another thing that I noticed is that it says my multimedia audio controller is not working properly.
Any advice...
Thanks
__________________

chris.papp88 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2011, 02:47 PM   #2
In Runtime
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 193
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

Quote:
Originally Posted by chris.papp88 View Post
I have a computer that a friend of mine built. It has not been used in a long time, so unfortunately everything is really out of date. I have updated a lot of things already, but am still having problems with my sound. I have speakers plugged in, but in control panel it says I have no audio device. I have tried a few things with no luck so far. Mother Board: MS-7008 1.0A. Another thing that I noticed is that it says my multimedia audio controller is not working properly.
Any advice...
Thanks
You might let the computer know that you do have a device plugged in so you might try reinstalling the speakers.
__________________

Comp Explorer is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2011, 03:40 PM   #3
Golden Master
 
01001010's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,888
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

Reinstalling the speakers?
__________________
Stop the genocide now.
↳ www.savedarfur.org

Send comments, suggestions and criticisms.
↳ 01001010listens@gmail.com
01001010 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2011, 10:07 PM   #4
Site Team
 
Lowndsey's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,607
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

Quote:
Originally Posted by Comp Explorer View Post
You might let the computer know that you do have a device plugged in so you might try reinstalling the speakers.
Can you please post up the steps for the OP to reinstall his speakers.
__________________
JogaBonito1502: I guess Microsoft is really not to blame. Sorry!

KMATB
Lowndsey is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2011, 11:45 PM   #5
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

I'm going to say start by reinstalling the chipset and audio drivers from the motherboard manufacturer's website. The operating system wasn't just reinstalled by any chance, was it?
__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2011, 11:39 AM   #6
Beta Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

Yes my OS was just recently reinstalled. It crashed on me so I had to reinstall XP.
chris.papp88 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2011, 12:42 PM   #7
In Runtime
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 193
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

Quote:
Originally Posted by Lowndsey View Post
Can you please post up the steps for the OP to reinstall his speakers.
Offhand I don't know the steps, but chris.papp88 should have a manual or he can call the manufacturer for the steps.
Comp Explorer is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2011, 12:58 PM   #8
Golden Master
 
01001010's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,888
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

...
__________________
Stop the genocide now.
↳ www.savedarfur.org

Send comments, suggestions and criticisms.
↳ 01001010listens@gmail.com
01001010 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 07:07 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 40
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

:d
__________________
http://searchadriver.blogspot.com/
arm23 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 07:45 AM   #10
Site Team
 
celegorm's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10,713
Send a message via AIM to celegorm
Default Re: Problem with sound...any help appreciated!!!

Quote:
Originally Posted by chris.papp88 View Post
Yes my OS was just recently reinstalled. It crashed on me so I had to reinstall XP.
Then I'm willing to bet It's simply a driver issue. Once you get the drivers from the motherboard's website, I think you'll be ok.
__________________

__________________
"as a fanboy i refuse to admit it and will pull countless things out of my butt to disprove it"

Team Thelegorm! Total Kills: 21 (i iz in uor profile, editsing your sigz)
celegorm is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0