Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-07-2007, 02:46 AM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 8
Default Problem with new widescreen LCD!

Hi all, I'm new...

I have a Sony VAIO Z1VA laptop with an integrated ATI Mobility Radeon graphics card that only has 16mb VRAM.

I just purchased an LG 19" widescreen flat panel and have hooked it up with the VGA cable (no DVI plug). but there's a problem: my computer won't allow me to select a widescreen resolution of 1440x900. It will only let me do 1440x1050, which makes everything look squished.

I called LG's tech support and they said my graphics card needs FIRMWARE upgrade. But ATI refused to give me any customer support.

1) Is this correct, do I need a firmware upgrade in order for my computer to give me the option to do 1440x900?

2) THE MILLION DOLLAR QUESTION: WHERE do I GET such firmware upgrades for my graphics card? Because it's a shitty, integrated card, can I not get one??

Someone help me find the upgrade I need to run the correct resolution! Thanks.
__________________

CalBearsJase07 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2007, 12:18 PM   #2
In Runtime
 
j.venning's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 220
Send a message via ICQ to j.venning Send a message via MSN to j.venning
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

Have you got the latest drivers etc?

What is the full name and model of the graphics card?
__________________

__________________
Brand new setup!

Intel Core 2 Quad Extreme Edition QX6800 (2.93GHz)
Intel Extreme D975XBX2KR Motherboard
BFG GeForce 8800 GTX 768MB GDDR3
Corsair 2GB DDR2 XMS2 Dominator RAM
Thermaltake VE2000SWA Armour LCS Super Tower
Western Digital Raptor X 150GB X2
j.venning is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2007, 09:06 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 8
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

Quote:
Originally Posted by j.venning
Have you got the latest drivers etc?

What is the full name and model of the graphics card?
it's simply called the ATI Mobility Radeon. I installed the updated drivers available on Sony's website for my computer, so the drivers for my video card and monitor should both be current.

Tech support said "firmware"... and I'm not exactly sure how firmware is different from drivers, but how could I get upgraded firmware to make this work?

Thanks!
CalBearsJase07 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 01:39 AM   #4
Golden Master
 
alvino's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 19,967
Send a message via AIM to alvino
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

First, what operating system are you running?

Second, if you can, try to get the model name. It's not just ATI Mobility Radeon. It's ATI Mobility Radeon X800 or X1600 etc.
alvino is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 06:28 AM   #5
In Runtime
 
Vipul's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 244
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

I have an LG aswell, doesnt yours have an Autoset button which detects the best resolution by itself?
__________________
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz | Asus P5Q SE | Kingston 4GB DDR2 800Mhz | Seagate Barracuda 7200.9 500GB |Gigabyte 9800GTX+ 1GB | Cooler Master Pro 550W | LG W2242T 22" | Thermal Take Soprano RS100 | Windows XP Pro | Fedora |
Vipul is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 09:48 AM   #6
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

update your vid card drivers.


www.ati.com

then try again.
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 07:23 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 8
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

i have a sony vaio Z1VA... nowhere on the computers specs can i find anything that says anything other than "mobility radeon"... there isn't an extension like x800 or anything like that listed.. so i dont know...
CalBearsJase07 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 07:41 PM   #8
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

Quote:
Originally Posted by CalBearsJase07
i have a sony vaio Z1VA... nowhere on the computers specs can i find anything that says anything other than "mobility radeon"... there isn't an extension like x800 or anything like that listed.. so i dont know...
try running DXdiag and see what it says under siplay

or try running a prgram such as everest and it will tell you everything you could possibly want on your graphics adapter
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 08:29 PM   #9
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 8
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

Quote:
Originally Posted by LambOfGod
try running DXdiag and see what it says under siplay

or try running a prgram such as everest and it will tell you everything you could possibly want on your graphics adapter
chip type: MOBILITY RADEON AGP (0x4C59)
CalBearsJase07 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 10:29 PM   #10
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Problem with new widescreen LCD!

Try this one out


http://www.ati.com/online/mobilecatalyst/

Click and save and install
__________________

__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0