Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-26-2008, 03:04 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Default Problem: New Graphics Card. No Sound?

I just bought and installed the ATI Radeon 3650 Over-Clocked Edition. No complaints about the card, it works great. However, now that it is installed I have no audio. Who wants to play games without audio? Not me. I noticed that the card does come with built-in HDMI 5.1 Audio. That's fine but I don't own any HDMI 5.1 Audio speakers, headphones, etc. So I was wondering if anybody could instruct me on just how to switch back to my original computer audio.

I have already reinstalled all drivers for everything pertaining to this problem. I have reinstalled the actual hardware (no disk, pnp speakers. used the device manager and PC Help & Recovery). The hardware (Realtek High Definition Audio) shows up in device manager but "Cannot start. Code: 10". The only audio device that will show up is HDMI 5.1 Audio. The volume for it is working, on the levels it shows the bar going up and down to my music, but no sound is coming from anything. Any help will be appreciated.
__________________

Susej23 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 03:09 PM   #2
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

Have a read through this: http://www.sapphiretech.com/us/produ...und_output.pdf
__________________

Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 03:18 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

As far as I can see that is only for setting it TO HDMI Audio. My problem is when i get to step 5 of that page you linked. HDMI Audio is the ONLY thing on the list. My prior audio, speakers and the like, are no longer in the list. HDMI is currently set as my default with no other options. Thanks for the help though.

I should probably also add that my computer runs on the Windows Vista Home Premium OS.
Susej23 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 03:48 PM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

Try downloading and installing the Realtek HD Audio drivers found here: Realtek High Definition Audio Codecs. The "Code: 10" error usually refers to a missing or bad driver install.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 06:01 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 3
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

Well, this also did not work. So I decided to just go ahead and upgrade to a better sound card. Works great now and have much better sound quality. Thank you for all your help.
Susej23 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 06:07 PM   #6
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

LOL! That was another solution I didn't think of.

What sound card did you get?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 06:33 PM   #7
Daemon Poster
 
ilovepcs25's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 995
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

im assuming he had a spare soundcard or he went out and bought one
ilovepcs25 is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 06:45 PM   #8
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

Umm. . . Did you read post #5?
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2008, 07:46 PM   #9
Daemon Poster
 
ilovepcs25's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 995
Default Re: Problem: New Graphics Card. No Sound?

yeah i did i just wondered wether he bought a new card or had a spare that's all
__________________

ilovepcs25 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0