Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-17-2006, 11:06 PM   #1
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Problem

Ok, so i have had this problem for quite a while, still havent figured out the problem. Its been restarting when im on random websites. I know its not my powersupply or any temps, i have an abit mobo and it has a monitoring utility.(It even has a program that should tell me what has happened to my comp after it restarts, but it doesnt work) Ive found clues that have lead me to think that its something to do with my memory. I was told to try a couple different memory testers. memtest86, and some other one. I wasnt sure how to read each. The memtest86 said it did 16 tests and supposed had no errors(knowing me i probably did something wrong in the process. So that confused me a ton. Just recently i learned something about my video card, the turbocache feature takes up memory to make the graphics better. So what i would like to know, is if my vcard is one of the possible causes or if its my memory. Im in the process of manual testing each stick. If you think its my memory, id like to give the memtest86 another shot. If its my videocard, i already have a solution. And a walkthrough on how exactly to get the memtest86 on a cd the right way, and how to interpret what its saying to me.

Thanks,
Taylor
__________________

__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:11 PM   #2
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: Problem

please help.....
__________________

__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:18 PM   #3
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Problem

Right try this. switch off automatic restarting: press [Windows] + [Pause/Break] to open the System Properties Control Panel. Switch to the Advanced tab and click Settings under Startup and Recovery. Untick the box marked Automatically Restart and click OK. Then next time it happens ya will get an error instead of a restart, i suspect its probably some dodgy driver.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:24 PM   #4
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: Problem

it was already unchecked/ticked
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:30 PM   #5
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Problem

Have ya had a look in event viewer in administrative tools, check in ther for clues.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:42 PM   #6
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: Problem

i have an error that says DCOM. earlier i had a warning, source is W32Time. Almost all the Errors have DCOM as the source.
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 05:47 PM   #7
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Problem

heck here then http://www.updatexp.com/dcom-windows-xp.html
Did you check all sections like hardware etc?
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2006, 06:49 PM   #8
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: Problem

Ok i went to the website, it said that i probably didnt need, so i disabled it, and yea i checked the rest of those, they are fine
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2006, 04:25 AM   #9
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: Problem

Is it still doing it then?
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0