Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-05-2004, 02:58 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2004
Posts: 3
Default Probems With Motherboard!!!!

Hi guys!

Im a newbie in the world of computers and guess what i hav stumbled upon a big problem, not big to you maybe, but just bloody annoying!

I have a ASRock K7VM2 motherboard and an AMD Athlon 2400+ processor. However problems occur when i adjust the running speed of the CPU in bios!

I can only run the cpu at 133mhz otherwise, my computer just shuts down with a blue screen and an error message saying "dumping of physical memory"

Now i would like to run it at a quicker speed, would it be safe to run it quicker? I have changed my memory twice, hasn't worked! its just so annoying! I hav also downloaded latest bios, no help either, what are your suggestions?

Also when you check ur computer spec, mine says the cpu is running at 1.59ghz, firstly y is this different to the reading in BIOS? and secondly i had an old computer, ran at 1.8ghz. Spent 250 on upgrades so i could play games better and yet my current computer runs crapper than my old one!

AAAARRRRRHHHHH!!!!!!

Someone help please!
A reply would be most appreciated!

AMD Athlon 2400+
ASRock K7VM2 motherboard
512mb DDR
Geforce FX5200
__________________

stefanhenchoz is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2004, 07:52 PM   #2
Guru
 
Lord Kalthorn's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Britain
Posts: 13,293
Send a message via MSN to Lord Kalthorn
Default Re: Probems With Motherboard!!!!

Quote:
Originally Posted by stefanhenchoz
Hi guys!

Im a newbie in the world of computers and guess what i hav stumbled upon a big problem, not big to you maybe, but just bloody annoying!

I have a ASRock K7VM2 motherboard and an AMD Athlon 2400+ processor. However problems occur when i adjust the running speed of the CPU in bios!

I can only run the cpu at 133mhz otherwise, my computer just shuts down with a blue screen and an error message saying "dumping of physical memory"

Now i would like to run it at a quicker speed, would it be safe to run it quicker? I have changed my memory twice, hasn't worked! its just so annoying! I hav also downloaded latest bios, no help either, what are your suggestions?

Also when you check ur computer spec, mine says the cpu is running at 1.59ghz, firstly y is this different to the reading in BIOS? and secondly i had an old computer, ran at 1.8ghz. Spent 250 on upgrades so i could play games better and yet my current computer runs crapper than my old one!

AAAARRRRRHHHHH!!!!!!

Someone help please!
A reply would be most appreciated!

AMD Athlon 2400+
ASRock K7VM2 motherboard
512mb DDR
Geforce FX5200
133Mhz? What was the level before you changed anything? Level of CPU Speed? I don't know much about it but I know that sounds pretty low. Are you planning to overclock it? Was your old one an Intel - AMD and Intel sort out the Clockspeeds differently; techincally this one should work the same as an Intel 2.4. Otherwise; I have no idea what could be causing it.
__________________

__________________
A Knight is sworn to Honour. His heart knows only Virtue. His blade defends the helpless. His might upholds the Weak. His word speaks only truth. His wrath undoes the Wicked.
Lord Kalthorn is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2004, 11:21 PM   #3
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Re: Probems With Motherboard!!!!

Quote:
Originally Posted by stefanhenchoz
Hi guys!

Im a newbie in the world of computers and guess what i hav stumbled upon a big problem, not big to you maybe, but just bloody annoying!

I have a ASRock K7VM2 motherboard and an AMD Athlon 2400+ processor. However problems occur when i adjust the running speed of the CPU in bios!

I can only run the cpu at 133mhz otherwise, my computer just shuts down with a blue screen and an error message saying "dumping of physical memory"

Now i would like to run it at a quicker speed, would it be safe to run it quicker? I have changed my memory twice, hasn't worked! its just so annoying! I hav also downloaded latest bios, no help either, what are your suggestions?

Also when you check ur computer spec, mine says the cpu is running at 1.59ghz, firstly y is this different to the reading in BIOS? and secondly i had an old computer, ran at 1.8ghz. Spent 250 on upgrades so i could play games better and yet my current computer runs crapper than my old one!

AAAARRRRRHHHHH!!!!!!

Someone help please!
A reply would be most appreciated!

AMD Athlon 2400+
ASRock K7VM2 motherboard
512mb DDR
Geforce FX5200
1.Are you building this,if so you don't know how.
2.If you bought it,it wasn't clocked right,see them.
3.Stop fooling around and read the mbd manual.
It's a cpu clock speed setting.It's not automatic.

bluto is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2004, 12:09 PM   #4
Guru
 
Lord Kalthorn's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Britain
Posts: 13,293
Send a message via MSN to Lord Kalthorn
Default

Yeah, the suplliers seem like the best peope to contact about it.
__________________
A Knight is sworn to Honour. His heart knows only Virtue. His blade defends the helpless. His might upholds the Weak. His word speaks only truth. His wrath undoes the Wicked.
Lord Kalthorn is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0