Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-20-2009, 09:35 AM   #11
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: powers on but dead screen

It's the MOBO. 95% sure. Anytime I've had a computer that powers up but won't POST (No beeps) it's been the MOBO.


It's not the monitor as he said he tested it.
__________________

__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 09:12 PM   #12
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: powers on but dead screen

monitors fine. tried a pci graphics card, tried unplugging stuff. nothing.

so you recon its the mobo?
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 09:16 PM   #13
Baseband Member
 
Scpy15's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 24
Default Re: powers on but dead screen

i had that problem once with my old computer... what your supposed to do is fix the memory.. usually that means teh memory is dead or the cpu is dead or the memory isnt pushed in all the way. see if that helps.
Scpy15 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2009, 09:29 PM   #14
Fully Optimized
 
Grantofhell's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3,762
Default Re: powers on but dead screen

Had that problem on two of my MicroATX builds. Mobo was dead in both cases. All fans turn on, but no post.
__________________
RD-PC -//- i7 950 // Evga x58 SLI // 3x2 OCZ PC3-12800 // 2x Evga GTX470 // Corsair HX850 // SilverStone TJ07
Grantofhell is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 08:06 AM   #15
Fully Optimized
 
jmacavali's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,867
Default Re: powers on but dead screen

The school I work for has computers that are old. 6-8 years old. Anytime we run into this exact issue (power but no video) it's been the Mobo. I'm just saying that I'm 95% sure that is the case here as well.
__________________
****************************************
Don't take life too seriously -- no one gets out alive. Plus, who wants to arrive to the hereafter in pristine condition wearing a suit and tie?
I want to slide in sideways, worn out, used up, hair a mess, clothes tattered, & screaming, "Whooo! What a ride!"
****************************************
jmacavali is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 09:27 AM   #16
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 72
Default Re: powers on but dead screen

Um do you have a powersupply tester? It could be the PS. I've seen many issues where the -5 voltage path goes out in the PS, it boots up almost normal but no video. The Bestec power supplies are best known for that. Also i've seend CPUs go out, and display no video. So hope may not be lost yet. Newegg.com has some cheap power supply testers.
__________________
Computer Source
"Your one stop source for all your computer needs"
Offering answers for any questions you may have
www.computersourcesc.com
computersources is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 10:07 AM   #17
Site Team
 
berry120's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: England, UK
Posts: 3,425
Default Re: powers on but dead screen

From your description of the hard drive light staying on constantly and nothing happening, that doesn't sound like a normal boot up sequence to me but with no video - sounds like a motherboard issue (would've thought it's unlikely to be the power supply.)

Before you fear the worst though, I'd check everything over for potential shorts - it wouldn't be the first time I've seen a broken cable or a bare cable touching another part causing this sort of an issue (especially as the original problem was a loose cable.) As suggested earlier, I'd also unplug everything but the bare essentials to check if a dodgy component is playing havoc with everything else.

Either way I don't really see the point in power supply testers these days - if you're suspicious just swap it with a new one and see if it solves the issue

Failing all that though, my guess would be the motherboard.
berry120 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 01:46 PM   #18
Golden Master
 
dude_se's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 8,632
Send a message via AIM to dude_se Send a message via MSN to dude_se
Default Re: powers on but dead screen

ive tried to unplug everything, mess around, etc .. with no luck. think i might just leave it. after all it isnt my computer, and atleast it powers up which it didnt before.

soo cheers guys
__________________

__________________
Laptop spec: ASUS X53E, i5 2430m 2.4ghz, 3gb ram, 320gb hdd, intel hd graphics, usb 3.0
dude_se is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0