Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-29-2015, 11:53 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: united kingdom
Posts: 1
Default Power on PC trips then fails to start

Hi new to the forum but been on thers before, I have a problem at the minute - when I turn the power on to my PC there is power initially then it either surges or turns off.
I have replaced CPU now replaced mother board and using a different PSU

Current config

Gigabyte SKT-AM3 78LMT-USB3 Motherboard New

cors air 750w PSU (New)

standard sata 3 HDD

ADM FX 4130 CPU (New) or 4100 available

2 X 4GB DDR 3 RAM


the same problem occurred on the old motherboard, I origanlly thought the problem was the CPU so this was changed now a new mobo,

Any ideas help or suggestions would be greatly appreciated.
__________________

8721markc is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2015, 01:44 PM   #2
In Runtime
 
Join Date: Nov 2014
Location: UK
Posts: 461
Default Re: Power on PC trips then fails to start

Unplug everything from your motherboard. just run the MB with the psu and a monitor. If it still trips then it has to be the MB, RAM, CPU or PSU still. I know it wont boot but you should still see the POST. If it doesn't trip out then add each peripheral one by one. When it trips you will have found the culprit, hopefully.
__________________

pete.i is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2015, 04:17 PM   #3
Daemon Poster
 
rowcon123's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: England
Posts: 765
Default Re: Power on PC trips then fails to start

Also try it with the one stick of ram and if it still happens put that ram in a different slot

Sent from my DAGGER DG550 using Computer Forums mobile app
rowcon123 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2015, 07:05 PM   #4
Wizard of Wires
 
setishock's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Not sure
Posts: 10,030
Default Re: Power on PC trips then fails to start

If it's done this on two different boards, then something is up with the power supply.
Disconnect everything then put a jumper between the green lead and a black lead in the main MB power plug. If the PSU comes on and stays on then take a meter and check the voltages.
If when you put the jumper in and it comes on then turns off the PSU is bad.
setishock is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 12:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0