Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-08-2007, 11:17 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 66
Default Possible video card/monitor problem?

My friend's computer is experiencing some problems. He just got built a new computer, with everything working fine. He installed XP, and downloaded some of the service packs. After downloading the second service pack, his monitor would occasionally give him some problems. He would be working on it normally, and then all of a sudden the monitor screen would turn completely gray, and he would be unable to get the screen back, forcing him to have to reboot the computer.

This is by no means a top of the line computer....actually its not even close. The specs are 650 MHz, Intel Celeron processor, with an integrated video card.
Any thoughts on the problem?
__________________

wally222 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 11:21 AM   #2
Daemon Poster
 
kyleman999's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 538
Send a message via AIM to kyleman999 Send a message via MSN to kyleman999
Default Re: Possible video card/monitor problem?

It could be many things , but this is what I would try out;

1- the cable thats connecting your monitor to your videocard maybe be loose. And by moving it it changes the colors of the screen.
2- Since your computer is so old, the videochip can be now on its last legs. or pretty much anything in that computer so I really dont have a solid solution loll.
__________________

__________________
AMD Athlon XP 2600+ Barton (running @ 2.21)--Asus A7N8X --1gb (2x512) DDR PC3200 --200gb WD 8mb cache 7200 RPM--40gb WD 2mb cache 5200 RPM --XFX GeForce 6600GT AGP 8x @ 588\1.14 --Creative Audigy2 7.1 ZS--CoolMax 400 wat PSU-- --Volcano 12+ CPU Fan--Overclocking Kit--Logitech Z-5300e's
kyleman999 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 02:21 PM   #3
Fully Optimized
 
LambOfGod's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,783
Send a message via MSN to LambOfGod
Default Re: Possible video card/monitor problem?

download and install the latest driver for his intergrated video.

would be one of the first steps i would take
__________________
LambOfGod- Q6600 g0 @ 3.06 Ghz * DFI LANPARTY DK X48-T2RS * Antec 1200 * Rosewill RP550 PSU * EVGA 8800 GTX Superclocked *WD 74GB Raptor * 2 X Seagate 1TB 7200.11 (RAID 1) * 4 GB DDR2 1022 GSKILL 5-5-5-13 * Windows 7 Ultimate 64 bit/Windows XP 64 Bit
LambOfGod is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 04:15 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 66
Default Re: Possible video card/monitor problem?

Thanks...anyone else with a possible solution to this?
wally222 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0