Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-04-2008, 11:36 PM   #1
Solid State Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 8
Default Possible Memory Issues?

I am presently building a new computer. I think i may have a possible memory issue. I have one stick of DDR2 5300 memory, and when i press the power switch, nothing happens. The fans start spinning and thats it. When i first bought the board, memory and CPU it all worked fine, but then then the next day it didn't. I also attempted to boot the board with no memory, and it used the diagnostic beeping sounds. So i think it may be a memory issue.
__________________

crocitto49 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 06:45 AM   #2
Fully Optimized
 
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 3,390
Default Re: Possible Memory Issues?

If your using one stick of memory then you need to make sure you place the memory in the right slot. Check the manual and check where you place the memory when using just one stick.
__________________

__________________
Lenovo ThinkPad T410 - i7 620M - 8GB RAM - Crucial M4 120GB SSD - 250GB 2nd drive - Intel HD 3000 GPU - 1440x900 - Windows 7/8
REMENIZ Computers
Remeniz is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 07:01 AM   #3
Bogan
 
Neodude112320's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 8,471
Send a message via MSN to Neodude112320
Default Re: Possible Memory Issues?

Also,have you got another computer you cn try the RAM in,or another stick of ram to try in your computer?
__________________
Desktop:BitFenix Survivor~Gigabyte GA-P67A-UD3R~ i7 2600K @ 4hz~AMD 6870 1GB~12gb Team Elite DDR3 1333~3xWD In RAID5~W7 Ult
Laptop:Alienware M11x~ i7-2637M 1.7GHz~16GB 1333MHz DDR3~GeForce GT 540M~W7 Ult
Neodude112320 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 07:57 AM   #4
Solid State Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 8
Default Re: Possible Memory Issues?

I Don't have more then one stick, the problem is that it already worked once, then it suddenly stopped. It is in the first dimm slot, and i don't have another computer to test it in.
crocitto49 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0