Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-22-2008, 09:39 PM   #11
BSOD
 
duxtape's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 175
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

f1 or 12 for dell I beleive I colud be wrong tho
__________________

duxtape is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 03:21 PM   #12
Daemon Poster
 
disturbed13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,154
Send a message via Yahoo to disturbed13
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

okay guys
i finally got to getting into my BIOS
and i wrote some things down
if i need to look for anything in particular
let me know

under the Drive Configuration
Primary Master Drive HDD
Primary Slave Drive Off
Secondary Master Drive off
Secondary Slave Drive off
IDE Drive on

under the Hard-Disk Drive
1 System BIOS boot devices
2 USB Devices (Not Installed)

is there anywhere else that i should look?
what should i do next?
thanks for all of your help
__________________

__________________
If you think you can, you CAN! If you think you cant, your right.
<iframe src="http://www.worldcommunitygrid.org/getDynamicImage.do?memberName=disturbed13&mnOn=tru e&stat=1&imageNum=4&rankOn=false&projectsOn=false& special=false" frameborder="0" name="di" scrolling="no" width="125px" height="176px"></iframe>
disturbed13 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 03:49 PM   #13
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

Just go to boot order/sequence. The disk drive will be listed if it has been detected.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 05:16 PM   #14
Daemon Poster
 
disturbed13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,154
Send a message via Yahoo to disturbed13
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

okay i went into the boot sequence
it was unchecked and it says this beside it (Not Installed)
so i checked it
now im going to check and see if it works
wish me luck

nope still cant play AOE II
what can i do next to install the CD-ROM?

can anyone help me?
this pos is going to be turned into an Ubuntu machine after i get my new machine up and running
__________________
If you think you can, you CAN! If you think you cant, your right.
<iframe src="http://www.worldcommunitygrid.org/getDynamicImage.do?memberName=disturbed13&mnOn=tru e&stat=1&imageNum=4&rankOn=false&projectsOn=false& special=false" frameborder="0" name="di" scrolling="no" width="125px" height="176px"></iframe>
disturbed13 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 03:49 PM   #15
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

You can't play AOE?? We have to fix this then

Quick recap, it's set as master, on the cable and jumper. It's detected at POST, but "not installed"

The only thing that I can think of is to try to get Windows to recognize it through "add hardware" in the control panel. Does the drive appear in My Computer? If yes, when you insert a disc, is this shown in My Computer? (This will tell us if the drive is actually reading the disc.

If none of these things work, then I think that your drive has most likely played AOE for the last time.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 04:44 PM   #16
Daemon Poster
 
disturbed13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,154
Send a message via Yahoo to disturbed13
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

Quote:
Originally Posted by worshipme View Post
You can't play AOE?? We have to fix this then

Quick recap, it's set as master, on the cable and jumper. It's detected at POST, but "not installed"

The only thing that I can think of is to try to get Windows to recognize it through "add hardware" in the control panel. Does the drive appear in My Computer? If yes, when you insert a disc, is this shown in My Computer? (This will tell us if the drive is actually reading the disc.

If none of these things work, then I think that your drive has most likely played AOE for the last time.
okay as of right now the drive isnt showing up in My Computer neither are any disks
let me try to add it brb
__________________
If you think you can, you CAN! If you think you cant, your right.
<iframe src="http://www.worldcommunitygrid.org/getDynamicImage.do?memberName=disturbed13&mnOn=tru e&stat=1&imageNum=4&rankOn=false&projectsOn=false& special=false" frameborder="0" name="di" scrolling="no" width="125px" height="176px"></iframe>
disturbed13 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 05:00 PM   #17
muz
Golden Master
 
muz's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6,928
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

Quote:
Originally Posted by hedoe View Post
okay guys
i finally got to getting into my BIOS
and i wrote some things down
if i need to look for anything in particular
let me know

under the Drive Configuration
Primary Master Drive HDD
Primary Slave Drive Off
Secondary Master Drive off
Secondary Slave Drive off
IDE Drive on

under the Hard-Disk Drive
1 System BIOS boot devices
2 USB Devices (Not Installed)

is there anywhere else that i should look?
what should i do next?
thanks for all of your help
excuse me if im being a bit simple here but sureley
secondary master drive off
should be
secondary master drive on
go back into the bios and enable the secondary master drive
also check that the cables are both tight in the back of the cd rom drive , both the power and the ide one
__________________
Desktop-AMD Athlon 64 X2 6000+-2GB Elixer DDR2 800 250gb+500gb+500gb+120gb
Laptop-Apple Macbook Pro 13" Intel core i5(2.3ghz) 4gb Ram 320gb hard drive
muz is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 05:16 PM   #18
Daemon Poster
 
disturbed13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,154
Send a message via Yahoo to disturbed13
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

Quote:
Originally Posted by muz View Post
excuse me if im being a bit simple here but sureley
secondary master drive off
should be
secondary master drive on
go back into the bios and enable the secondary master drive
also check that the cables are both tight in the back of the cd rom drive , both the power and the ide one
omg you rock!
the secondary master was the issue
thanks!
and worshipme thanks as well
__________________
If you think you can, you CAN! If you think you cant, your right.
<iframe src="http://www.worldcommunitygrid.org/getDynamicImage.do?memberName=disturbed13&mnOn=tru e&stat=1&imageNum=4&rankOn=false&projectsOn=false& special=false" frameborder="0" name="di" scrolling="no" width="125px" height="176px"></iframe>
disturbed13 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 05:27 PM   #19
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

I failed.
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2008, 05:33 PM   #20
Daemon Poster
 
disturbed13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,154
Send a message via Yahoo to disturbed13
Default Re: POS Dell cd rom issues help please!!!

you still helped out alot!
by slowly eliminating the possible options
muz just happened to see the obvious
a little help is better than none at all
__________________

__________________
If you think you can, you CAN! If you think you cant, your right.
<iframe src="http://www.worldcommunitygrid.org/getDynamicImage.do?memberName=disturbed13&mnOn=tru e&stat=1&imageNum=4&rankOn=false&projectsOn=false& special=false" frameborder="0" name="di" scrolling="no" width="125px" height="176px"></iframe>
disturbed13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0