Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-09-2009, 05:34 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Talking PLZ help !!!11!

Hey

i'm having trouble getting my new gfx card to work! i've 'upgraded' a few items on my rig and the new gfx card i have bought doesn't seem to do anything, yet the old one (which i thought was mullered) does. the new card is a XFX GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIE which i got from dabs, the mo board is Asus AM2+ GeForce 7050PV.

now have i bought a incorrect gfx card? or is the card a dud? cos the old geforce 6600 seems to work fine. its doing my head in. can anyone help me as to advising me if i have at least bought a compatible gfx card to go with my new mo board

thanks in advance! dave
__________________

sisis is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 05:43 PM   #2
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: PLZ help !!!11!

Hi, what are the symptoms exactly? Will the PC not post? Will it not power on?

And please list your full specs.
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 05:53 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: PLZ help !!!11!

Hey, thanks for the reply

after i built it up tonight i powered it on, everything works as it should, you can hear it load windows with the irritating windows load sound and the num/caps/scroll leds light up etc etc as they shud, its like i haven't turned the monitor on. yet if i route the monitor feed into the onboard mo board outlet, the monitors works and its ok.

both gfx cards are PCI express... i am sure. the new card is a GeForce 9600GT 512MB DDR3 PCIE, the old card is a Geforce 6600 again is PCIE.
sisis is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:01 PM   #4
In Runtime
 
Bob94571's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 453
Default Re: PLZ help !!!11!

did you uninstall your old video cards drivers before you switched cards?
__________________
| AMD Phenom II 810 X4 @2.6GHz | Gigabyte M790XT-UD4P Motherboard | 4GB G.Skill DDR3 1600MHz 9-9-9-24 | Radeon 2900 Pro 1GB DDR4 | 74GB WD Raptor 10K RPM HDD | 640GB WD 7200RPM HDD |
Bob94571 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:06 PM   #5
Beta Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: PLZ help !!!11!

no i didn't, but i'll admit i have never done that before and every card i have upgraded i haven't really had an issue with this is why i have turned to the masters.... hoping for some insight to where i have buggered up
sisis is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:09 PM   #6
In Runtime
 
Bob94571's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 453
Default Re: PLZ help !!!11!

throw your old card in uninstall the old drivers and then see if you new card will boot to windows

or try booting to safe mode and removing your old drivers from there then restart normally... either one will work if its a driver issue
__________________
| AMD Phenom II 810 X4 @2.6GHz | Gigabyte M790XT-UD4P Motherboard | 4GB G.Skill DDR3 1600MHz 9-9-9-24 | Radeon 2900 Pro 1GB DDR4 | 74GB WD Raptor 10K RPM HDD | 640GB WD 7200RPM HDD |
Bob94571 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:21 PM   #7
Beta Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 4
Default Re: PLZ help !!!11!

will delete the drivers tomo n change the cards. cheers for your help so far bob. will let you know how it goes
__________________

sisis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 09:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0