Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-13-2009, 06:03 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default Please help with my upgrade..

Hi, ill just get right to th ebasics. My motehrboard is a A8M2N-LA (NodusM3) with Phoenix Systems 3.07 Bios. It came with a AMD 4200 but i wanted to upgrade it to a 5600. I plugged everything in correctly and hooked up the computer. However, when i turn it on i hear the fans and everything but the screen is blanc, and i hear a repetative, long beep sound. I installed the old cpu (using it now) and everything booted fine. Can anyone explain to me why it is not booting up with the 5600 cpu and making a beep sound every 2 or so seconds? Thanks!
__________________

yuriy101 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2009, 07:50 PM   #2
Daemon Poster
 
Techmaster05's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 855
Send a message via AIM to Techmaster05 Send a message via MSN to Techmaster05 Send a message via Yahoo to Techmaster05
Default Re: Please help with my upgrade..

i had the same problem when i was puting my GTX 295 in, did you take anything else off your mobo that was their before ? check to see that everything is plugged in nice and snugg.
__________________

Techmaster05 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2009, 08:43 PM   #3
In Runtime
 
Equinox1354's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 255
Default Re: Please help with my upgrade..

Any bent pins? I bent a pin before and what happened to you happened the same for me.
Equinox1354 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2009, 10:09 PM   #4
Omnipotent One
 
Atomic Rooster's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: USA
Posts: 11,161
Send a message via AIM to Atomic Rooster Send a message via Yahoo to Atomic Rooster
Default Re: Please help with my upgrade..

That motherboard supports Athlon 64 X2 up to 5000+. It might be having a problem with your 5600+. You may need a BIOS update to run that CPU.
Atomic Rooster is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2009, 11:10 AM   #5
Beta Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default Re: Please help with my upgrade..

Everything is plugged in fine since i put in my old cpu and it booted up right away. Also, no pins are bent and i did not use any force putting it in, it just "slipped" in on its own. Oh and look at this, http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/A8M2N-LA.html According to that it should be supported.
This is what one user on that site wrote wrote:
Quote:
I just received an AMD Athlon 64 x2 5800+ from Newegg today and installed in an older HP a1268c under bios version 3.07. Works fine so far, had a couple no post beep errors at first but they worked themselves out with a few restarts and adjustments (for some reason it was beeping faulty memory on good ram).
yuriy101 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0