Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-22-2005, 03:02 PM   #1
In Runtime
 
cheeseman222's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 200
Send a message via MSN to cheeseman222
Unhappy PLEASE help me... (need expert)

Alright, heres my full story, i was cleaning up some folders yesterday, just general maintenance. When i turned on my computer this morning i got the message "NTLDR is missing. press ctrl alt delete to restart" when i press it, the same message comes up again. So I put in my windows XP reinstallation disk, went to "install windows xp" then instead of clicking install fresh copy i went to repair copy on there so it started to say deleting a bunch of system files on the bottom corner and then it said installing a bunch of system files afterward, after that it opened up the full screen thing it does and said it's starting to install windows xp (as in a whole new copy.) I turned it off as soon as it started that. Now when i turn on the computer without the winxp install disk in it does the loading screen (sp1) then it just goes to a black screen (i can just move the mouse.) If i boot with the install disk in it starts to continue winxp installation. What i need to know is if i let it continue installation am i going to lose all my families documents and all my stuff in program files and everything, and is there any way at all i can save them (3 gb of pictures, including all my little sisters birth ones not backed up anywhere else also school work, music etc.) I can't afford to lose this stuff. I'm running winxp service pack 2 (i think its sp1 now though ) I'm on a laptop right now for the next hour and a bit, if you need any info at all about my pc i'll reply within 5 minutes of your posting. Please help!
__________________

cheeseman222 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:18 PM   #2
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

did you have a partition on your hard drive?
if you did and your files were not on the windows partition you shoukld be ok.
woz
__________________

__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:22 PM   #3
In Runtime
 
cheeseman222's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 200
Send a message via MSN to cheeseman222
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

I'm not sure if i did/do, i never made one but if it's there by default then yes i do. i just found this site http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm and that says that all my applications and everything should be okay, can someone back that up? i really don't wanna take any risks at all.
cheeseman222 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:39 PM   #4
Daemon Poster
 
Kuberr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 609
Send a message via AIM to Kuberr Send a message via MSN to Kuberr
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

If you're reformatting, then the files will be gone. If you're just reinstalling XP, you should be fine.
__________________
Athlon FX-55 San Diego 2.6GhZ OCed to 3.0GhZ | Mushkin Redline XP 2x1GB PC4000 DDR500 3-3-2-8 OCed to 250MhZ | Seagate Barracuda SATA 400GB 7200RPM HDD | evGA GeForce 6800GT 350/1000 OCed to 425/1150
Kuberr is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:47 PM   #5
In Runtime
 
cheeseman222's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 200
Send a message via MSN to cheeseman222
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

okay ! i'm just reinstalling windows xp. Everything will still be there (programs documents etc) Just want to make sure for the last time and then i'll go away, promise.
cheeseman222 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:54 PM   #6
Daemon Poster
 
wozelbeak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,324
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

stick around, it aint a bad place to hang out lol.
maybe we can share a can of white cider (if your old enough) lol.
good luck
woz
__________________
PENTIUM 4 3.06 GHZ WITH HT TECHNOLOGY
wozelbeak is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 03:58 PM   #7
Daemon Poster
 
Kuberr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 609
Send a message via AIM to Kuberr Send a message via MSN to Kuberr
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

Yeah, they should be there. It's just that the entire system is going to be messed up; you have programs which are already installed but there are no shortcuts and stuff like that. But you should be able to acvess your pictures. Unless they're in My Documents.
__________________
Athlon FX-55 San Diego 2.6GhZ OCed to 3.0GhZ | Mushkin Redline XP 2x1GB PC4000 DDR500 3-3-2-8 OCed to 250MhZ | Seagate Barracuda SATA 400GB 7200RPM HDD | evGA GeForce 6800GT 350/1000 OCed to 425/1150
Kuberr is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 04:07 PM   #8
In Runtime
 
cheeseman222's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 200
Send a message via MSN to cheeseman222
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

There all in "My Pictures" which is in my documents... will they be there?
cheeseman222 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 04:11 PM   #9
Daemon Poster
 
Kuberr's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 609
Send a message via AIM to Kuberr Send a message via MSN to Kuberr
Default Re: PLEASE help me... (need expert)

I think they'll be there, just you can't access them. It'll say something like not authorized. I think. Unfortunetely, I don't think you have much other choice. You might be able to. Who knows? I tried to recover my documents once I reinstalled XP, but to no avail.
__________________
Athlon FX-55 San Diego 2.6GhZ OCed to 3.0GhZ | Mushkin Redline XP 2x1GB PC4000 DDR500 3-3-2-8 OCed to 250MhZ | Seagate Barracuda SATA 400GB 7200RPM HDD | evGA GeForce 6800GT 350/1000 OCed to 425/1150
Kuberr is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2005, 04:19 PM   #10
In Runtime
 
cheeseman222's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 200
Send a message via MSN to cheeseman222
Unhappy Re: PLEASE help me... (need expert)

I guess i have to try anyways. I'm following these instructions for reinstalling http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm but once i get to step 6 right after it restarts my computer i just get a blank black screen. Anyone know what i can do about this?

Edit: also after i tell it toi repair i get the message "setup has already attempted to upgrade to the following windows installation.... to retry upgrading to winxp press enter, to install a fresh copy without repairing press escape, will installing fresh copy lose all my stuff?
__________________

cheeseman222 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0