Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-06-2004, 03:10 AM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 29
Exclamation Please Help Me!!!

im almost done with my computer but when i start it up now it gets to wait... then it just stops loading after it displays my hard drive crap. i can still restart it so its not frozen but it just halts at the boot screen after it displays my hard drive stats.please help me.
__________________

maverickiv is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2004, 05:04 PM   #2
Beta Member
 
Joanna's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 5
Default

May be a dodgy cable, or poss a faulty hardrive, is it still under warranty?
__________________

Joanna is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2004, 10:05 PM   #3
In Runtime
 
Gary Graefen's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 336
Default Re: Please Help Me!!!

If you built it try undoing the memory and reinserting it. Make sure your mother board has enough screws holding it down and that its flat-not bowed. Many newbies improperly install the mother board. Check your bios for proper settings.-Always try the default boot settings first-then tweak them for best performance. Did your windows install go all the way through?-if not try reinstalling windows again.
__________________
When In Doubt-Format and start over
Gary Graefen is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2004, 10:46 PM   #4
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Re: Please Help Me!!!

Quote:
Originally Posted by maverickiv
im almost done with my computer but when i start it up now it gets to wait... then it just stops loading after it displays my hard drive crap. i can still restart it so its not frozen but it just halts at the boot screen after it displays my hard drive stats.please help me.
Mine does too.It gives you time to read it while it loads your device drivers,and does a memory check.
How long does it take to get to your desktop.
It was hard to decide if you did or didn't.
bluto is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2004, 01:26 AM   #5
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 29
Default Re: Please Help Me!!!

i checked all the cables. my motherboard is fine. although this is my first build.. im not a noob. lol. the harddrive worked fine on other computers. windows did fully install. all i could think of would be the memory sticks however it gets past the "checking nvram" part and just halts all loading at "wait... primary slave wdc,serial number, aka hard drive specifications" that's it. any other ideas? please send me posts if u think of anything
maverickiv is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2004, 01:00 PM   #6
In Runtime
 
killerdoberman's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 286
Send a message via MSN to killerdoberman Send a message via Yahoo to killerdoberman
Default

I had this happen to me. I finally found out what the problem AFTER I ripped out everything from my computer, i.e. sound card, NIC card, bought new HDD cables, disconnected my floppy drives.

The problem was....drum roll please.

My fricken compact flash card. I had my USB cable still connected with my compact flash card. After it checked the harddrive it went to see if it can boot or something from any other drives. I had a compact flash card so it thought it was a bootable or a bad sector on the disk. It was stuck reading every sector, I guess, but soon as I unplugged the USB cable, the sucker booted up right away like it is suppose to.

Wierd!

Do you have a compact flash card, USB drive or any other thing?
__________________
Soyo Dragon Ultra Platinum Edition powered by a P4 3.06GHz w/HT @ 533FSB
ATI Radeon X800Pro 256DDR <---Yeah!!! I finally got it!!!
1024MB PC3200, Creative Audigy LS, 2 x 40GB = 80GB RAID 0
Windows XP Pro, DOOM 3, CS, UT2004, BF1942 RtoR, CNC Generals
Finished Half-Life 2!!!!!!!!!!
killerdoberman is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2004, 06:59 PM   #7
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 29
Default Re: Please Help Me!!!

actually yeah i think i do. thanks. ill go home and try that later tonight I hope it works! "crosses fingers"
maverickiv is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2004, 01:05 AM   #8
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Re: Please Help Me!!!

Quote:
Originally Posted by maverickiv
i checked all the cables. my motherboard is fine. although this is my first build.. im not a noob. lol. the harddrive worked fine on other computers. windows did fully install. all i could think of would be the memory sticks however it gets past the "checking nvram" part and just halts all loading at "wait... primary slave wdc,serial number, aka hard drive specifications" that's it. any other ideas? please send me posts if u think of anything
What exactly is it then your not happy about ? What results are you expecting and not getting ?
You did not say how long it takes
for Windows to "load"
I didn't mean install Windows and by the way you still havn't included Win Version.
bluto is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2004, 01:17 AM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 29
Default Re: Please Help Me!!!

damn it bluto on all ur posts u do no good in helping. I CLEARLY stated that windows DOES NOT LOAD!!! THAT IS THE PROBLEM!!! I HAVE WIN 98 on it. but now i got past the whole thing and it says it has no operating system. wtf do i do to get an operating system?
maverickiv is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2004, 02:54 AM   #10
BSOD
 
bluto's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,542
Send a message via ICQ to bluto
Default Re: Please Help Me!!!

Quote:
Originally Posted by maverickiv
damn it bluto on all ur posts u do no good in helping. I CLEARLY stated that windows DOES NOT LOAD!!! THAT IS THE PROBLEM!!! I HAVE WIN 98 on it. but now i got past the whole thing and it says it has no operating system. wtf do i do to get an operating system?
Put in a floppy system disk,turn on PC,Fdisk the partision in ?
Of course you didn't include that.But my guess is Master.
Remove active partision.exit

Format C follow the prompts and install Windows.
You do have the cd inserted ? and a system floppy ?
so Lets roll.
__________________

bluto is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0