Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-12-2008, 04:04 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4
Default Please help with 4870x2 problem!

Hi, I just bought a computer with these: Specs
Gigabyte X48 DQ6
E8500 Dual Core
Epsilon 700
2gb of ram
Gigabyte Setto 1000 case
Windows XP 32 bit

I am now playing on a 32 inch Sony D series with a resolution of 1366x768 ( I am going to a get a proper monitor soon)
On any resolution whether high or low graphic settings, Oblivion lags if I see an NPC outside or in a city. and the menu stutters a lot!
I played Rome Total War. an old game, and it lags with 6000 men which should handle fine with more than 10000!!!
I downloaded the drivers and I still get the same problems!
Please help me, I am really angry and I regret that I bought this PC!
__________________

The Dark Legion is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2008, 12:52 PM   #2
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

Welcome to CF! What drivers do you have installed for the card? Did you previously have drivers for your old video card installed? Did you uninstall them?
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2008, 01:35 PM   #3
In Runtime
 
an0nym0us's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 302
Send a message via ICQ to an0nym0us Send a message via AIM to an0nym0us
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

yeah i'm thinking the same... driver problem most likely.
an0nym0us is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 04:41 AM   #4
Beta Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

Thank you for the welcome.
I got a whole new set up and I tried removing the drivers that came with the graphic card to install the 8.8 version. Oblivion still suffered some major lags and stuttering in the menu. After a few hours of trying the pc again, the framerates were incredible! but then when I decided to play again. All I got was lag.
The Dark Legion is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 04:43 AM   #5
Fully Optimized
 
_-..zKiLLA..-_'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,952
Send a message via AIM to _-..zKiLLA..-_
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

with 8.8 the VPU crashes a bunch in games :-/ dunno why, for me at least
__________________
My beast lappy: Acer netbook, 1.6ghz atom dual core, 2gb ddr3
My PSN: Kalikid_420
_-..zKiLLA..-_ is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 04:54 AM   #6
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

8.8 works fine for me.

OK, here's what you're going to do:

First of all, download Driver Sweeper, you'll need it later.
Go to control panel/add-remove programs -> ATi display drivers - uninstall. You will be prompted to reboot, do so. -> Reboot into safe mode by tapping F8 just before Windows begins to load. When you're at your desktop and in safe mode, run Driver Sweeper. Check the "ATi - Display" checkbox, click analyse, then clean. Reboot once more (not in safe mode). Install the 8.9 BETA drivers: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?p=962830 -> You will unfortunately once again have to reboot, but it will all be worth it because your games should work fine.

Enjoy!
__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 05:47 AM   #7
Beta Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

thanks. I will try this in a while but unfortunately the country I live in does not allow me to download from megaupload due to its poor servers. So should I try installing 8.8 again or is their another link for the 8.9?
The Dark Legion is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 05:08 PM   #8
Golden Master
 
worshipme's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5,603
Default Re: Please help with 4870x2 problem!

That sucks. I guess you'll have to reinstall 8.8 and see if it works whilst you wait for 8.9 to be officially released.
__________________

__________________
AMD Phenom II X4 955 BE @ 4.0GHz + TU120E lapped - MSI 770-CD45 AM3 - 2x2GB OCZ DDR3 1333MHz - Sapphire HD 4870 - Samsung Spinpoint 500GB 7200RPM 16MB cache HDD - Tagan TG600-BZ Piperock - (Currently open test bed) - Windows Vista Home Premium 64bit.
worshipme is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0