Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-24-2007, 06:48 PM   #1
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 67
Default Please Help!!!

Ok, so I just finished building my new computer, and I hit the power button and it turned on for like 5 seconds and then everything turned off. All of the fans work, the heatsink works, the mobo light turns on, the psu fans and heatsink of lcd screen light up. I wore an esd bracelet, rubber bottom shoes and stuff. The mobo doesnt have an onboard video card so I cannot unplug the vid card. Thanks.
Case- http://www.tigerdirect.com/applicati...&Sku=A107-1096
HeatSinkFan- http://www.newegg.com/Product/Produc...=Zalman%2b9700
PSU1- http://www.tigerdirect.com/applicati...443&CatId=1483
Cpu- http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103191
Dvd- http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16827106073
Ram- http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820134125
Hdd2- http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148262
Mobo- http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131013
Vid Card- http://www.tigerdirect.com/applicati...120&CatId=1826
__________________

Locomuy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 06:51 PM   #2
Fully Optimized
 
FlightSimBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,114
Send a message via AIM to FlightSimBoy
Default Re: Please Help!!!

Did you use the riser screws that came with the MOBO?
__________________

__________________
My Computer: eMachines T5226 - Intel Pentium D Dual Core @ 3 GHz - Diamond Viper Radeon HD3870 OC Edition with 1 GB GDDR3 VRAM - 4 GB PQi Turbo DDR2-533 RAM - Corsair 650W PSU with 52A on single rail - TSSTcorp DVD-DL+-RW combo drive - Lite-on 52x CD-RW burner - Creative SoundBlaster X-Fi XtremeGamer - Logitech z5300e speakers - WinFast TV Tuner - Vista Ultimate 64-Bit. eBay name: Flightsimboy304
FlightSimBoy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 06:54 PM   #3
In Runtime
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 333
Default Re: Please Help!!!

Take out 1 stick of Ram. Then try to boot it up. If that doesn't work, try the other stick.
TheLastWolf is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 06:54 PM   #4
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 67
Default Re: Please Help!!!

No, they came with the case. No riser screws came with the mobo.
Locomuy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 06:57 PM   #5
Fully Optimized
 
FlightSimBoy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,114
Send a message via AIM to FlightSimBoy
Default Re: Please Help!!!

Hmmm, I was asking because a lot of people forget to put them in so their MOBO shorts out against the case.
__________________
My Computer: eMachines T5226 - Intel Pentium D Dual Core @ 3 GHz - Diamond Viper Radeon HD3870 OC Edition with 1 GB GDDR3 VRAM - 4 GB PQi Turbo DDR2-533 RAM - Corsair 650W PSU with 52A on single rail - TSSTcorp DVD-DL+-RW combo drive - Lite-on 52x CD-RW burner - Creative SoundBlaster X-Fi XtremeGamer - Logitech z5300e speakers - WinFast TV Tuner - Vista Ultimate 64-Bit. eBay name: Flightsimboy304
FlightSimBoy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 07:11 PM   #6
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 67
Default Re: Please Help!!!

Quote:
Originally Posted by TheLastWolf View Post
Take out 1 stick of Ram. Then try to boot it up. If that doesn't work, try the other stick.
Ok they did the same thing.
Locomuy is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2007, 07:51 PM   #7
Golden Master
 
freestyler105's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 7,883
Default Re: Please Help!!!

You're not getting any beep codes? Is the case speaker plugged in properly?

Unplug components one by one until it stays on. Start with unnecessary things like DVD drives.
__________________
C2D E6600 | 4GB DDR2-800 | 9800GTX+ | Asus P5B-E | 150GB Raptor | 320GB 7200.10 | 750W Xigmatek PSU
freestyler105 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 08:29 AM   #8
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
 
Teny's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 5,957
Default Re: Please Help!!!

i use to have this problem all the time when i first built my computer, the screws were too tight, and cause the motherboard to short circuit, and only turns on for about a second, then my friend told me that i was short circuiting my motherboard, and screwed these plastic things on the case, and just putted my motherboard on top through the pins, and they work pretty well, after that, my computer was able to run.
hope this helps
Teny is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 05:47 PM   #9
Baseband Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 67
Default Re: Please Help!!!

fixed.
Locomuy is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2007, 05:59 PM   #10
Golden Master
 
superman22x's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 7,903
Send a message via MSN to superman22x Send a message via Yahoo to superman22x
Default Re: Please Help!!!

What did you do to fix it?
__________________

__________________
“Adults are just obsolete children and the hell with them.” - Dr. Suess
superman22x is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 11:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0