Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-17-2005, 12:38 PM   #1
Beta Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Default Pentium 3 Binary!!!

How the hell do you access the P3 binary.. I've only ever had to press delete to get there. Please help me. I have no idea what the chipset is, but when it boots, it doesn't even give me an option to get into the background.

I tryed pressing f1 to f12, enter and backspace.... just need a hand.

Thanks a lot
__________________

sammers is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 12:39 PM   #2
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Pentium 3 Binary!!!

I think you mean bios? Try pressing Del at bootup instead

What do you want to get into there for?

Hope this helps
__________________

__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 12:44 PM   #3
Beta Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Default

I need to format a computer... and yeah, sorry... Bios.. not binary... don't i feel like an ass. I need to change the boot sequence so that it'll read the Rom drive first, so i can format the HD. And i tryed pressing delete and that doesn't do it..
sammers is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 12:52 PM   #4
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Pentium 3 Binary!!!

Ah right. Its an easy mistake to make

Well delete should... i dont meant the backspace key by the way, I mean the Delete key (Sorry if this seems obvious to you...)
If no luck, the bios prompt when booting (when you can press the button) it should say what you can press on yours instead somewhere at the bottom or on the right.
If not delete, it'd be a key like that.

Hope this helps
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 12:57 PM   #5
Golden Master
 
Kage's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 13,873
Send a message via MSN to Kage
Default Re: Pentium 3 Binary!!!

I'm moved this to the Computer Hardware and Software part of the forum by the way because this is where all the computer problems and where most people go with technical knowledge.
The social is just to talk about stuff
Just for the future
__________________
Abit IP35 Pro / Q6600 G0 / Zalman 9700 / 8800GTS 640mb / 4x 2GB Corsair XMS / X-FI Xtreme M / 1x 1TB / Antec 900 / Logitech Z-5500 / Samsung 20inch
Kage is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 02:19 PM   #6
Site Team
 
David Lindon's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 15,233
Default Re: Pentium 3 Binary!!!

Could be F8 or Del on a Dell system. It should say anyway.
__________________
[url=http://www.LNXPS.NET]LNXPS.NET - The XPS Library]
David Lindon is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 02:47 PM   #7
In Runtime
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 180
Default Re: Pentium 3 Binary!!!

who is the computer/motherboard made by? just google the manufacturers name follow by bios (eg - compaq bios) and you'll certainly find a page that will tell you which key to press and when. I recently had to do this when working on an old Acer system for a friend
semtex is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 02:52 PM   #8
Beta Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Default

Nice, thanks guys. Thoughs are some great ideas.... for some reason, when i boot, it doesn't even prompt that it's scanning for devices, it just shoots up the xp screen.... it's a little odd, but it's also a 5 year old IBM so i don't know whats going on there.
sammers is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 02:59 PM   #9
In Runtime
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 180
Default Re: Pentium 3 Binary!!!

check this - it should sort you out good and proper...
http://www.michaelstevenstech.com/bios_manufacturer.htm
semtex is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 03:10 PM   #10
Beta Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Default

Thats a wicked chart, and now i've got that bit sorted out, now i need to know why when i reboot, the POST doesn't even come up. It just boots right to Windows Xp Screen. It had ME on it, and i just did a replacment install, thinking that it formated the whole computer, not just erased the old windows. Maybe something buggered it up when i did that? It didn't do much of a post even before that... so i just don't know. Thanks for all your time and help btw, it's greatly appreciated.
__________________

sammers is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 06:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0