Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 12-08-2012, 03:46 AM   #1
Beta Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 4
Default PC wont boot (pictures)

I just uncovered my old PC from 2007 and I tried to boot it to see what was on there. It wont turn on though..

I have no idea about PC's and components, but I'm wanting to learn.
Can anyone spot anything that's out of place or not plugged in..

There seems to be a whole bunch of loose cords, but I cannot find a place to where they could possibly connect.

Here are some pictures of the inside of the PC.
4d12b4fb43bccc49b40706f4efa88dbd.png
cbc0fa220dcc7a1e00e84fca50eb2e9e.png
7bb3ee58c6a775d2c024a50dea89eab5.png
ec3402169cdf089bfed2bfae5aa06a80.png


Any help would be most appreciated
__________________

argo is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 08:29 AM   #2
Fully Optimized
 
OhSnapWord's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,853
Default Re: PC wont boot (pictures)

It looks like everything is connected. Those extra wires are for future components that one would add.

Clean the dust off of that CPU heat sink. Hopefully you didn't cook the CPU.
__________________

__________________
FX-8350 @ 4.7 cooled by H80, 32GB Mushkin Enhanced Blackline 2133, Asus Sabertooth 990FX, 2x Radeon HD 7850 2GB in X-fire, 500GB Samsung 850 Evo, 4TB Seagate, 3TB WD Black, 2x 1TB WD RED in RAID 0
OhSnapWord is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 07:58 PM   #3
In Runtime
 
tj107us's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 332
Default Re: PC wont boot (pictures)

check the battery on the mottherboard, when its is dead some computers want even turn on without having a good battery.
__________________
Intel Core I7 930 OCed to 3.5Ghz
ASUS P6X58D-E Motherboard
(3x4Gb) of Kingston 1333Mhz RAM
Corsair 950 Watt PSU
Corsair H70 Cooler
ATI (AMD) 5770 GPU
WD 1Tb black HDD
WD 500Gb black HDD
All in a Cooler Master HAF 932 Case
tj107us is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 09:19 PM   #4
Beta Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 4
Default Re: PC wont boot (pictures)

I have been able to start the tower itself.
One of two DVD drives are working.
The fan is working.
I am unable to get a signal on the monitor though.
I have used two different AV cables, both have been tight in the tower and monitor.
I have an option to insert a 'DVI-D' cable, but I do not have one.. is this necessary?
argo is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 09:49 PM   #5
Solid State Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 7
Default Re: PC wont boot (pictures)

need more info: what do you mean by AV cables? if your graphics card has AV cables then hook it up to your television. other wise leave it connected then re-cycle power I/O..if that doesn't do anything check to see if your card is seated in it's slot correctly. use your magical powers of systematic elimination! LOL
Mr_Plow is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 10:17 PM   #6
Beta Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 4
Default Re: PC wont boot (pictures)

Quote:
Originally Posted by Mr_Plow View Post
need more info: what do you mean by AV cables? if your graphics card has AV cables then hook it up to your television. other wise leave it connected then re-cycle power I/O..if that doesn't do anything check to see if your card is seated in it's slot correctly. use your magical powers of systematic elimination! LOL

http://www.bafo.com/products/200x200/VGA_1_m.gif

That's the only cables I have for the monitor
argo is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2012, 11:11 PM   #7
Solid State Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: Australia
Posts: 7
Default Re: PC wont boot (pictures)

mmm kay are all your pins ok on the GFX card are they all there? check your cable as well once again make sure it is seated. i noticed that there is an empty slot on the back with the rear plate removed what's going on there? pull the video card out and put it in that slot maybe? once again make sure it's seated.
__________________

Mr_Plow is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 03:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0