Go Back   Computer Forums > General Computing > Hardware
Click Here to Login
Join Computer forums Today


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-13-2007, 04:53 PM   #1
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default operating systems

ok, my dad has a really nice dell comp that came with a winxp MCE reinstallation DVD, and i have my built computer. I installed it on my built computer. I was just wondering if this was bad, illegal and performance ways. ( by performance i mean like small problems that make some things not work) And for vista, is it possible to get a copy where i can upgrade my dads dell and my built comp without having any of those problems?
This is something that is not very clear to me, because my dads dell doesnt have any problems while mine does. But i am unsure about it because the whole activation part worked for my comp.
Thanks for all the help.
__________________

__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 04:57 PM   #2
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: operating systems

Well what kind of problems are you having?
__________________

Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 05:00 PM   #3
Solid State Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Default Re: operating systems

i had a dell with wondows XP and i used the CD to install it on my new built computer, the only problem was that i had to get a new reistration number from dell but other than that it worked fine. maybe your built computer needs a windows update?
kotu100 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 05:02 PM   #4
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: operating systems

random slowness. my friend has same cpu and amnt of RAM, and his seems to run faster than mine. I get BSODs that say i have a bad driver, but they happen like every 2 weeks, so its almost impossible to figure out which driver it is.
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 05:09 PM   #5
Golden Master
 
Raffaz's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,798
Send a message via AIM to Raffaz Send a message via MSN to Raffaz Send a message via Yahoo to Raffaz
Default Re: operating systems

Are all your drivers upto date? Has it been like this since you installed the OS, and if not, then can you remember when it roughly started. Also might be worth checking in event viewer for clues about the driver causing this, and STOP errors if your getting any.
Raffaz is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 07:53 PM   #6
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: operating systems

well i installed xp mce a few days before x-mas, and have gotten the bsod twice both time there was this file called emupia.2k
or something close to that.
it happened after i had everything installed. but not right away.
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 08:15 PM   #7
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: operating systems

well you see, dell sends you recovery disks, and not installation disks. so when it puts the os on your hard drive, it installs all the drivers for the original pc and stuff so thats why it bsod's
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 08:20 PM   #8
Daemon Poster
 
Taylor's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 946
Default Re: operating systems

ok, that answers why it crashes? now, can i buy Windows Vista Home Premium, and use it for both of the comps?
__________________
| Intel Pentium D 820 2.80GHz(Smithfield) | EVGA 780i | EVGA GeForce 7600GT 256MB 128-bit GDDR3 |4GB Corsair 800 | WDCaviar 250GB | Arctic Cooling Freezer 7 Pro(w/ arctic silver 5) | Ultra 500w X-Finity Power Supply w/ 120mm Fan | Antec P180B. | Windows Vista Home Premium | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Dell Ultrasharp 22" Flatscreen Monitor

Macbook Pro 15" Unibody. 2GB Ram 250GB HDD Leopard
Taylor is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 08:23 PM   #9
Golden Master
 
borat_sagdiyev's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8,986
Send a message via AIM to borat_sagdiyev Send a message via MSN to borat_sagdiyev
Default Re: operating systems

umm i would think so....
__________________
Core 2 Duo e4500 2.2ghz @ 2.8ghz
evga 650i ultra
2gb 400mhz ram OC'ed to 450
evga geforce 7600GT overclocked
borat_sagdiyev is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 08:24 PM   #10
j03
~~~~~~~~
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wales
Posts: 5,556
Send a message via MSN to j03
Default Re: operating systems

Wait! I think i have found out the problem! http://support.microsoft.com/kb/310740 & http://www.americas.creative.com/ - ITS Your Sound Card!
__________________

j03 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0